1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. „Klassikokkutulek 3“ esilinastus toimub korraga rohkem kui 20 kinos
„Klassikokkutulek 3“ esilinastus toimub korraga rohkem kui 20 kinos

„Klassikokkutulek 3“ esilinastus toimub korraga rohkem kui 20 kinos

Eilsest algas kodumaise menukomöödia “Klassikokkutulek” kolmanda ja ühtlasi viimase osa piletimüük kinodes ning kiirematel on võimalik osta pääse üle-Eestilisele esilinastusele, mis toimub samaaegselt rohkem kui 20 kinos üle riigi.

“Klassikokkutuleku kahest esimesest osast tegi megahiti ju publik ise. Omamoodi tänuavaldusena fännidele otsustasid filmitegijad seekord mitte piirduda vaid VIP-idega, kes Coca-Cola Plaza esilinastuse punasele vaibale kutsutakse, vaid anda võimalus oma vaip samal ajal lahti rullida ka kõigil teistel digikinodel üle Eesti,” ütleb filmi kinolevi pealik Siim Rohtla. “Tänaseks on oma osalusest teada andnud juba paarkümmend kino üle Eesti, kes 22. jaanuaril täpselt kell 19.30 “Klassikokkutuleku” lõppvaatuse oma suurele ekraanile tulistavad. Sisuliselt tähendab see üht suurt (maailma)esilinastust, millest võtab osa tuhandeid inimesi üle Eesti,” lisab Rohtla.

Klassikokkutuleku triloogia produtsent Kristian Taska usub, et kolmandal ja viimasel osal on kõvad šansid saada triloogia lemmikfilmiks. “Mul tootjana uusi komöödiaid plaanis ei ole. Oleme seekordsete tantralaagrite ja beebidemölludega asja nii pööraseks ajanud, et nüüd peab see latt jääma teistele ja tublimatele kunagi üle hüpata. Meie – klassikokkutulekulased – rokime, armastame, nutame ja naerame nüüd viimast korda, aga selle eest täiega. Film on valmis, piletimüük on alanud.”

Millest siis triloogia viimane peatükk pajatab… Kui vaataja kuldse kolmikuga viimati kohtus, olid meeste murepilved lahtumas ja kuttide naistemured rahuldavalt lahenenud. Nüüd leiame me kolm klassivenda aga olukorrast, kus kuri saatus on kõige hullemini asunud just Andrest väntsutama. Alustades eksnaise Anne uuest imalalt sulnist pereidüllist koos vastsündinud beebiga, kuni ootamatult kaelasadanud kohustuseni hooldada invaliidistunud isa. Miks küll on teistel elu kõige ilusam just siis, kui sinul kõige hullemini rapib? Kui Anne teeb Andresele ettepaneku hakata beebi ristiisaks, saab vapra mehe kinnisideeks leida ristsetele minekuks oma käevangu maailma kauneima kaaslanna. Pakkinud kaasa ratastoolis isa ja suured lootused, alustab Andres koos kaimude Toomase ja Mardiga stiihilist amokki läbi Eesti kuuma suve. Esimene peatus: tantralaager!

Lisaks peakangelasi kehastavatele Mait Malmstenile, Henry “Genka” Kõrvitsale ja Ago Andersonile astub filmisaaga kolmandas osas üles mitmeid Eesti megastaare ning varasematest osadest tuttavaid tegelasi. Mõjukates kõrvalosades on Jan Uuspõld (tantrakoolitaja), Brigitte Susanne Hunt (Niina), Ott Sepp (Märten), Piret Krumm (Rita), Karmen Pedaru (Isabella), Venno Loosaar (sanitar), Sandra Ashilevi (registraator), Ago-Endrik Kerge (Mardi äi), Katrin Karisma (Mardi ämm), Saskia Alusalu (Pille), Marvin Inno (Viktor) ning eelmistest osadest tuttavad Kadri Rämmeld (Anne), Franz Malmsten (Joonas), Ingrid Margus (Hanna) ja Britta Soll (kirikuõpetaja) jpt.

“Klassikokkutuleku” produtseerinud Taska Film on tootjafirmaks populaarsetele Eesti filmile “Klassikokkutulek” (2016), „Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused“ (2018), “Nimed marmortahvlil” (2002), “1944” (2015) ja “Sangarid” (2017). Komöödia algstsenaarium pärineb Taanist, Eesti jaoks kohandas originaalstsenaariumi hinnatud stsenarist, dramaturg ja näitleja Martin Algus, kes loo ülemeeliku huumoriga kohalikku konteksti tõi.

“Klassikokkutulek 3: Ristiisad” jõuab Eesti kinodesse 25. jaanuaril 2019. 

Head Uudised GoodNews