1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Kokakunsti armastav Dave Benton: pean toidu juures oluliseks nii maitset kui ka detaile
Kokakunsti armastav Dave Benton: pean toidu juures oluliseks nii maitset kui ka detaile

Kokakunsti armastav Dave Benton: pean toidu juures oluliseks nii maitset kui ka detaile

DaveBenton_66
Dave Benton perekonnaga restoranis Trühvel einestamas

Tallinna Telliskivi Loomelinnakus asuv restoran Trühvel on tegutsenud alles lühikest aega, kuid on juba võitnud paljude inimeste südamed. Kuna Trühvel asub kohas, kus liiguvad igapäevaselt paljud tuntud Eesti loomeinimesed, on saanud juba tavaliseks, et muusikud, kunstnikud ja paljud teised sinna keha kinnitamiseks ja lõõgastumiseks sisse astuvad. Muusik ja laulude looja Dave Benton võttis Trühvlist kaasa suurepärased muljed ja maitselamused.

Kodus kokandust nautiv muusik ütleb, et tema jaoks on hästi toitumine väga oluline. “Kuna söön ja eriti väljas väga harva üksi, tavaliselt siiski perega, siis pean toidu juures oluliseks nii maitset kui ka detaile,” räägib ta. “Mulle meeldib tohutult kõiksuguste toorainetega eksperimenteerida ja muidugi teengi seda. Lemmiktoitudeks on mul erinevad hautised.”

DaveBenton_62

Trühvlis einetades tellis Dave Benton pardikoiva confit’i kartuli-trühvli kreemi karamelliseeritud köögiviljade ja põldmarjade kastmega ning magustoiduks pakuti sortimenti mitmetest magustoitudest. “Jäätis ja sorbett — ühesõnaga palju head ja paremat. Jäime kõik väga rahule,” kinnitab muusik. “Teenindus oli väga meeldiv! Külastasin restorani perega ja panime tähele, et peale meie oli veel väikseid, nelja- kuni viieliikmelisi seltskondi, kes tähistasid midagi. Seega õhkkond oli sobilik perekondlikule koosviibimisele ja igati sõbralik.”

DaveBenton_34

Armastatud muusik ja tema pere ei jätnud järele proovimata ka restoranis Trühvel kohapeal valmistatavat kohvi, mida röstib sama katuse all asuv The Brick Coffee Roasteri röstla. Dave Bentoni arvates on kogu kohvi ajalugu lausa lummav ja pakutava joogi maitse ainulaadne. “Oli huvitav kuulda kõike seda, kohvi ajalugu, kuidas kohapeal kohvi tehakse, kust see Eestisse Trühvlisse jõuab ning lõpuks seda ka maitsta,” sõnas Dave.

VAATA GALERIID!
Fotod: Mona Õispuu

Head Uudised GoodNews