1. Avaleht
  2. Film
  3. Komöödiafilmide festival Wilkom vallutab taas Viljandi
Komöödiafilmide festival Wilkom vallutab taas Viljandi

Komöödiafilmide festival Wilkom vallutab taas Viljandi

4.-7. aprillini toimub Viljandis komöödiafilmide festival Wilkom, mis toob vaatajateni viimase aasta komöödiafilme paremiku ja mitu eriprogrammi.

Kolme päeva jooksul linastub Wilkomi põhiprogrammis kaheksa uut filmi ja vanemast klassikast Prantsuse legendi Pierre Richard’i eriprogramm.

Prantsusmaa on tänavu üldse tugevalt esindatud. “Uju või upu“ (“Le grand bain”) räägib keskealiste meeste kujundujumise võistkonnast ja verine krimimärul “Mässajad“ kõnetab huumorit umbes samamoodi nagu Quentin Tarantino. Wilkomi kavast leiab ka Hispaania kossukomöödia “Tšempionid“, mis võitis veebruaris Hispaania riikliku filmiauhinna Goya parima filmi kategoorias. Ameerika musta komöödia pärl “Vabandust, et tülitan“ („Sorry To Bother You“) väärinuks fantastilise satiiriga paljude arvates kohta Oscarite jagamisel.

Sel aastal on programmis ka killuke Eestit. 5. aprilli õhtul leiab aset retrohõnguline vanade reklaamfilmide õhtu legendaarse tele- ja reklaamimehe Olavi Osolini juhtimisel. Publikuni tuuakse valimik Eesti Reklaamfilmis toodetud nõukogude-aegsetest telereklaamidest, mis tänapäeval üpris humoorikalt mõjuvad.

Prantsuse temaatika jätkub festivali eriprogrammis, mille kangelaseks on Pierre Richard. Linastusele tulevad kaks nõukogude-aegset rahva lemmikut “Pikk blond mees, must king jalas” ja “Kits”, lisaks endiselt aktiivse vanameistri uus linateos “Vanad võrukaelad”.

On midagi ka dokisõpradele ja täiesti rokkiv Soome lühifilmide eriprogramm, mis näitab, et meie põhjanaabrid pole kaugeltki mingid häbelikud totud, nagu vahel arvatakse.

Wilkom toimub koostöös Prantsuse Instituudi ja Forum Cinemase kinogrupiga.

Head Uudised GoodNews