1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KONTAKTIVABA STUUDIO I „Ajujahi“ tänane finaal toimub täielikult kontaktivabas stuudios
KONTAKTIVABA STUUDIO I „Ajujahi“ tänane finaal toimub täielikult kontaktivabas stuudios

KONTAKTIVABA STUUDIO I „Ajujahi“ tänane finaal toimub täielikult kontaktivabas stuudios

Täna selgub „Ajujahi“ võitja finaalsaates, mis eriolukorra ja koroonaviiruse leviku tõttu on esimest korda konkursi ajaloos ette salvestatud. Finaal toimub täielikult kontaktivabas stuudios, kus saatejuht Marii Karell võtab žürii ja tiimid vastu video vahendusel. Finaalis võistlevad kolm tiimi – Aligner, Pagerr ja Sharewell. Just nende seast selgub parim, kes pälvib peavõidu ning ingelinvestorite investeeringu.

Finaali pääsenud tiim Aligner aitab ettevõtetel ja inimestel tekstide tõlkimise ja nende toimetamise aega kokku hoida. Aligner arendab veebitarkvara, mille abil on võimalik tekste professionaalse tõlkija või neuromasintõlke abil tõlkida enam kui 140 keelde ning teha seda oluliselt kiiremini kui traditsiooniliste tõlkebüroode abil. Lisaks aitab Aligner mitmekeelseid tekste toimetada, uuendada ja jagada. Aligneri tiimi mentordab keeleõppeäpi Lingvist asutaja Ott Jalakas.

Tiim Pagerr pakub ettevõtetele ja eraisikutele vahendusteenust, mis aitab trükiste tellimisel keskkonda säästa. Pagerri lahendus suunab tellitavad trükised trükikodades muidu kasutamata jäävale pinnale, mistõttu pakub Pagerr trükistele odavamat hinda, kui otse trükikodadest tellides. Pagerri tiimi mentordab Ajujahil Maxima müügi- ja turundusdirektor Janne Laik.

Sharewell aitab ettevõtetel uutele toodetele ja arendustele testkasutajaid leida. Sharewelli platvormis saab luua küsimustiku, mis saadetakse soovitud sihtgrupi esindajatele vastamiseks. Sharewelli lahendus hoiab kokku aega ning aitab arenduses olevatele ideedele, toodetele ja arendustele lihtsalt ja kuluefektiivselt tagasisidet saada. Sharewelli tiimi mentordab Ajujahil EstBANi president Ivo Remmelg.

Ajujahi tiimide vahel jagatakse tänavu välja rekordilised 140 000 eurot. Konkursi peaauhind on 30 000 eurot, teine ja kolmas koht pälvivad vastavalt 15 000 ja 5000 eurot. Lisaks panevad Eesti Äriinglite Võrgustiku eestvedamisel ingelinvestorid välja 65 000-eurose investeeringu enda poolt valitud tiimile. Samuti jagavad konkursi toetajad välja mitmeid eriauhindu.

„Ajujahi“ finaal algab TV3s täna kell 20.00.

Head Uudised GoodNews