1. Avaleht
  2. Galerii
  3. KOOS LASTE HEAKS! Uus fond otsib Eesti lastele suunatud heategevusprojekte
KOOS LASTE HEAKS! Uus fond otsib Eesti lastele suunatud heategevusprojekte

KOOS LASTE HEAKS! Uus fond otsib Eesti lastele suunatud heategevusprojekte

63ww0a2355
Foto: Ardo Kaljuvee

Alates tänasest otsib heategevusfond Koos Laste Heaks üle Eesti toetusprojekte, millele jagada kümneid tuhandeid eurosid laste spordi- ja vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks.

MTÜ Koos Laste Heaks juhi Toomas Palu sõnul tegutses fond seni rahvusvahelise UNICEF Eesti rahvuskomiteena, aga nüüdsest on organisatsiooni tegevus suunatud vaid Eesti laste heaolu ja võimaluste parandamiseks. “Kui tavaliselt kogutakse raha suurte ja väga kallite asjade ostmiseks, siis lihtsad ja käegakatsutavad heateod, mis lastele rõõmu pakuks, kipuvad tihti kahe silma vahele jääma,” ütles Palu ning lisas, et koostöös kohalikke põllumehi ühendava juustu- ja võitootjaga E-Piim saabki juulis teoks esimene niisugune suurem kampaania, millega Eesti laste unistusi täita.

E-Piima juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul läheb igalt juulis ostetud juustu- ja võipakilt heategevusfondi kümme senti, millega kogutakse prognoosi kohaselt kümneid tuhandeid eurosid. Toodete müügist kogunenud rahast saab läbi lihtsa veebiankeedi toetust taotleda igaüks, kel on hea idee laste huvitegevuse, spordi või vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks. Muraka sõnul eelistatakse projekte, millel on püsiv väärtus ning mis lastele tõepoolest meeldivat ajaviidet pakuks. “Selleks, et tänapäeva lapsed nutiseadmete kõrval ka pallimängu ära ei unustaks, peame me ise rohkem võimalusi looma,” ütles Murakas.

Laekunud sooviavalduste seast teeb valiku žürii, kuhu kuuluvad Hanna-Liina Võsa, Elle Kull ja Jaanus Murakas. Hanna-Liina Võsa sõnul on väga oluline, et kampaaniast on võimalik kasu saada igal Eesti lapsel. “Vaadake kõik enda ümber ringi ja küsige ka oma laste käest, mis neid rõõmustaks või ära tegemist vajaks,” lausus Võsa.

Oma idee laste vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks saab esitada aadressil epiim.ee/kampaania

VAATA GALERIID!
Fotod: Ardo Kaljuvee

Head Uudised GoodNews