1. Avaleht
  2. Melu
  3. Krisli Melesk vallutas esimese Eesti naisena Mount Everesti: seda tunnet ei oska sõnadessegi panna!
Krisli Melesk vallutas esimese Eesti naisena Mount Everesti: seda tunnet ei oska sõnadessegi panna!

Krisli Melesk vallutas esimese Eesti naisena Mount Everesti: seda tunnet ei oska sõnadessegi panna!

Mis tunne on seista maailma kõrgeimas tipus? Suvistes Seitsmestes jagab oma emotsioone esimene Eesti naine, kes vallutas Mount Everesti – Krisli Melesk.

Teekond maailma kõrgeima mäe tippu pole sugugi kergete killast ja kui sinna juba jõuda, võib vaatepilt võtta lausa hingetuks. Ka Krisli ei oska neid tundeid sõnadesse panna – kõik oli ümberringi valge ja mäetipud terendamas kauguses. “See on väga ülev tunne, enda üle on väga uhke olla,” kinnitab ta.

Kokku võttis kogu ronimise protsess ligi 12 tundi – teekonda alustati kell 1 öösel, mäetippu jõuti kella 9ks. Tipus imetleti vaadet umbes 45 minutit ja laskumine kestis omakorda 3 tundi. “Meie tempo oli suhteliselt aeglane, sest seal on järjekorrad teatud kohtades, kus pidi ootama teiste inimeste taga,” kirjeldab Krisli.

Mäkkeronimiseks valmistus ta 3 kuud, kus tegi iga päev koos eratreeneriga üldfüüsilist trenni. Krisli sõnul on ka täiesti normaalne, et Everesti vallutades esineb kõigil kaalukaotust, ent tänaseks on ta juba normaalkaalus tagasi.

“See oli minu jaoks vaimselt rohkem katsumus kui füüsiliselt. Koroonaaasta muutis ka õhkkonda ja seltskondlik olemus oli väiksem, ma olen ise väga sotsiaalne inimene, nii et sellest oli kahju,” sõnab ta.

Mount Everesti ronimiseks asus Krisli valmistuma juba 2019 suvel, kui alustas retke jaoks raha kogumist – kokku võib kogu ronimine minna maksma lausa 60 kuni 65 tuhat dollarit! Siin aga Krisli ei peatu ja on valmis juba uusi ja veelgi põnevamaid mägesid vallutama.

Head Uudised GoodNews