1. Avaleht
  2. Muusikud muusikast
  3. KUULA VIKERRAADIOT I Alen Veziko: tänan jumalat, et mul on olemas publik, kes kontsertidel käib
KUULA VIKERRAADIOT I Alen Veziko: tänan jumalat, et mul on olemas publik, kes kontsertidel käib

KUULA VIKERRAADIOT I Alen Veziko: tänan jumalat, et mul on olemas publik, kes kontsertidel käib

Muusik ja laulukirjutaja Alen Veziko külastas koos ema Luule Vezikoga Vikerraadio saadet „Käbi ei kuku…“, kus muusik meenutas nooruspõlve bändiaegu. Lisaks kõigele muule tuli juttu mehe lahkuminekust esimese lapse emast. Praegu on Alenil uus kooselu ja 11 kuu vanune tütar. „Olen nagu uues elus, uuesti seda kõike alustamas,“ sõnas Alen.

Alen Veziko. Foto: Erakogu

Muusik meenutas saates, kuidas hakkas muusikakooli poistega Reola kultuurimajas proove tegema. Ta räägib, et kuna oli vaja teenida reaalselt endale elamiseks raha, tuli kellelgi geniaalne idee, et võiks teha bändi, et käia mängimas pubides, sünnipäevadel – ehk kus iganes, peaasi, et raha selle eest makstakse. Aleni sõnul oli nende mänguoskus pehmelt öeldes kehv, kuid edu tõi mitmehäälne vokaal. Professionaalseks muusikuks sai Alen aastaid hiljem ning on selle nimel ka kõvasti tööd teinud.

Aleni ema Luule Veziko heitis nalja, et kuna saate nimi on „Käbi ei kuku kännust kaugele,“ siis Alen on temast oma andekusega küll palju kaugemale kukkunud. Luule ise on kunagi Vanemuise kooris laulnud. „Nüüd tuli see moment, mida olen terve oma elu oodanud! Aitäh, ema“, vastas Alen seepeale.

Ema Luule ütles, et nägi poja muusikalist andekust juba väikesest peale. Nimelt laulis Alen juba pisikesest peale ning dirigeeris kummuli pesukausi otsas. Alen ei laulnud aga lastelaule, vaid Suveniiri omasid ja teisi, mis sellel ajal populaarsed olid. Ta lisab, et tajus poja talenti juba esimestel esinemistel ning see on väga hea tunne emale. „Ma ei kahelnud algusest peale, et ta on väga musikaalne,“ lausu ta.

Alen tunnistas raadiosaates ka seda, et kahetseb oma elus paljusid asju ning on väga palju asju üle elanud. Näiteks purunes tema esimene kooselu, mida Alen enda veaks peab, sest tal oli suured probleemid alkoholiga ning mingil hetkel lõi ka kuulsus pähe. „Olin sügavas mustas augus enesehaletsusest, mu tütar sattus haiglasse ja olin sellises olekus, kus ma ei olnud võimeline autot juhtima. Sellel hetkel otsustasin, et aitab – sellel lapsel on vaja isa, enesehaletsemine tuli lõpetada,“ meenutas ta hetke, mis muutis tema elu.

Aleni kõige kuulsam laul ongi lugu, mille ta keerulisel hetkel oma esimese lapse emale kirjutas. Ta tunnistab, et kui ta seda ei laula, siis karjub publik nii kaua, kuni ta seda teeb. „Lõpuks ikkagi laulad seda, see on muutunud lihtsamaks,“ sõnas ta.

Muusiku ema Luule ütles saates, et püüdis pojale olla toeks nii palju kui võimalik ja nii palju, kui viimane lubas. Ta tunnistas, et Alen on väga sissepoole inimene, hoiab endasse ja püüdis sellest üksi välja tulla. „Nagu ta ütles, käis klõps ära ja ta sai aru, et nii enam edasi minna ei saa,“ rääkis Luule.

Luule Veziko ja Alen Veziko. Foto: Erakogu

Alen tõdes raadiosaates, et kuigi talle on korduvalt püütud selgeks teha, et tema loomingust ei saa asja, siis ta keeldus seda uskumast. Ta lisab, et kui ta oleks valinud tee, mille valisid paljud tüübid, oleks kõik võinud ka teisi minna. „Tänan jumalat, et mul on olemas see oma publik, kes kontsertidel käib. See on kõige olulisem selle töö juures. Et oleks inimene, kes tahab sinu lugu kuulata.“

Head Uudised GoodNews