1. Avaleht
  2. Festival
  3. BLACK FOOD FESTIVAL I Mis musta toidu festivalil toimub?
BLACK FOOD FESTIVAL I Mis musta toidu festivalil toimub?

BLACK FOOD FESTIVAL I Mis musta toidu festivalil toimub?

17. septembril toimub Põhjala tehases teist korda Black Food Festival Tallinn. Tegemist on eksperimentaalse toidufestivaliga, kust ei puudu ka mitmed elustiilibrändid. Lisaks on kokku pandud terve päeva kestev programm, millest saavad osa võtta nii suuremad kui väiksemad külastajad.

Black Food Festivali päevajuhiks on meil mitmel viisil andekas Robin Juhkental, kes ei jäta kindlasti oma huumorimeelega kedagi külmaks. Robin on tuntud nii R2 Pulsi saatejuhi, bändi Malcolm Lincolni solisti kui ka meemimeistrina.

Väiksematele Black Food Festivali külastajatele on avatud töötuba „Gastronoomilised struktuurid”, mida viib läbi toidudisainer Helis Heiter. Võib öelda, et tegemist on sissejuhatusega toidumaailma. Lastel on võimalus oma loovus valla lasta, kasutades selleks erinevaid toiduaineid.

Suurematel on aga võimalus osa võtta Anna Lutteri Kuudi töötubadest, mida on päeva jooksul kolm: makrameetehnikas kõrvarõngad/võtmehoidja, kangatuttidest kaunistusketi valmistamine ja nahast võtmehoidja meisterdamine.

Foto: Anna Lutter

Kell 15 astub lavale žürii ning hakatakse valima festivali kõige mustemat toitu ja jooki. Toidužüriisse kuuluvad Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal, restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll, Carlo Vanzan Fotografiskast ja Black Food Festivali kontseptsiooni looja Regina Boros. Joogižüriisse kuuluvad Regina Boros ning veinisommeljee ja Kiosk Kohvikute osanik Mark Pahk.

Samas saalis on võimalik koht sisse võtta ka Nafta Filmsi lühifilmi „Virago“ jaoks. Tegemist on musta huumori filmiga, mis räägib Virago külast, kus alates teisest maailmasõjast pole ükski mees elanud neljakümneseks. Kuni tänaseni. Inspireerituna Lõuna-Eesti eluolust, kus kaasaegne karm reaalsus põimub müstilisega, räägib film loo virāgō’dest – naistest, kes omavad nii kangelaslikke kui vaenulikke iseloomujooni.

Aga mis kõige tähtsam – maitseelamused. Korraldajad lubavad, et koged festivalil maitseid, mida mujalt ei saa. Festivalilt saad vastuse küsimusele, mis on musta maitse. Vaata Black Food Festivali osalejate listi kodulehelt.

Oma Maitse alal jagab musti pannkooke Kooker. Õhtut jääb lõpetama FOPAA X Black Food Festival „Musta huumori õhtu“.

  • Kõrvu paitab DJ Maris Pihlap.
  • Töötoad on tasulised.
Head Uudised GoodNews