1. Avaleht
  2. Festival
  3. BLACK FOOD FESTIVAL I Kaine Kärbes üllatab külastajaid põnevate mustade alkoholivabade jookidega
BLACK FOOD FESTIVAL I Kaine Kärbes üllatab külastajaid põnevate mustade alkoholivabade jookidega

BLACK FOOD FESTIVAL I Kaine Kärbes üllatab külastajaid põnevate mustade alkoholivabade jookidega

Elustiiliüritus Black Food Festival, mis seab 17. septembril ennast sisse Tallinnas Põhjala tehases, pakub avastamiseks ja jagamiseks mitmekülgset musta paletti. Külastajaid ootavad oivalised mustad toidud, aga ka joogid, ehted, koduaksessuaarid ja palju muud. Alkovaba rändbaar Kaine Kärbes pakub festivalil üllatavaid maitseelamusi alkoholivabade kokteilide ja jookide näol.

Kaine Kärbse visioon

Rändav baar, mida veavad abikaasad Raili ja Rainer Mägi, sai alguse aastal 2020 ning sedaviisi, kuidas inimesed on valmis alkovabasid kokteilialternatiive proovima ja mekkima, kogub aina tuure juurde. Esimesel aastal käis baar lennus vaid korra suve jooksul, eelmisel aastal 4 korda ning sel aastal on Kainel Kärbsel tehtud 20 lennupäeva. Iga korraga levib alkovaba kokteili lugu üha kaugemale ja idee, et ka alkovabalt on elu väga nauditav, jõuab aina rohkemate inimesteni.

Iga korraga levib alkovaba kokteili lugu üha kaugemale ja idee, et ka alkovabalt on elu väga nauditav, jõuab aina rohkemate inimesteni.

Foto: Raili Mägi

„Tihti leidub ürituste lettidel, müügitelkides või peolaudadel peaasjalikult alkoholi. Kui aga alkoholi tarbimise soov puudub, on tavaliselt valiku teiseks äärmuseks must-, oranž- või valge maailmakuulus limonaad kuulsa sildiga plastpudelis. Ja seal laiutabki dramaatiline lõpp valikutel ning pidu läheb mööda vett nautides,“ lausub Kaine Kärbes ning lisab, et tarbimisteadlikkus kasvab aga iga aastaga ning neid, kes sooviksid nautida head jooki alkoholivabalt, on üha enam. „Kokteilide alkoholivabad alternatiivid ehk mokteilid koguvad järjest tuure ning sarnast maitseelamust on võimalik pakkuda juba väga paljudele kokteilidele,“ usub rändbaar.

Kokteilide alkoholivabad alternatiivid ehk mokteilid koguvad järjest tuure ning sarnast maitseelamust on võimalik pakkuda juba väga paljudele kokteilidele.

Kaine Kärbes – Kirglik troopika. Foto: Erakogu

Kaine Kärbse nimelugu

Kaine Kärbse nimi põhjustab külastajate suunurgas tihtipeale kerget muiet. Algselt pandi alkoholivabale rändbaarile nime mõeldes kokku pärit mitu humoorikat ja ka tõsisemat nime. Näiteks olid kaalukausil Nullpromill, AlkoVABA, Imeliku Baar, Kuiv Baar ja Vooruslik Baar. Edasi mõeldi aga sobilikuks nimeks Kaine Joodik, jubedusvärinaid tekitav sõna joodik asendati ning saadi Kaine Parm. Edasine on juba ajalugu ning Raili ja Rainer usuvad, et Kaine Kärbse lend on kindlasti sirgem kui parmul.

Seni on Kaine Kärbes serveerinud järgmisi virgin ehk alkoholivabasid mokteile:

Mojito
Gin Toonik
Pina Colada
Bloody Mary
Club Special
Aperol Spritz
Mimosa
Bellini
Cuba Libre
Amaretto Sour

Kaine Kärbes – Passioni moijto. Foto: Erakogu

Samuti on hitt Kaine Kärbse kodukootud Limonaad, mahe Mango Lassi, erinevad smuutid ja kõrvitsa hõõgsiider. Kõik ikka ja alati alkoholivabalt. „Meie alkoholivabast valikust tunnevad rõõmu ennekõike terviseteadlikud inimesed, ajaga kaasa liikuvate firmapidude osalejad, niigi rõõmsad pulmapeolised, head maitset hindavad kontserdikuulajad, autorooli istujad, väikelaste emad ja sünnipäevalised,“ sõnab Kaine Kärbes.

  • Black Food Festivali jaoks sai Kaine Kärbse köögist korraks baar, välja sai otsitud igasugust head-paremat kraami ning genereeritud uusi retsepte. Näiteks pakuvad nad festivalil Möhhiitot chaga ja Wösel Shrub joogipõhjaga. „Musta lisame Black Food fesitvali nautijate rõõmuks,“ lausub Kaine Kärbes. Teine põnev tulija on soolakaramelli Coffee Martini. „Nii palju häid maitseid koos ja parim maitse kohviarmastajatele espresso shotina,“ tutvustab Kaine Kärbes jooki lähemalt.
Head Uudised GoodNews