1. Avaleht
  2. Film
  3. LasnaKino festival 2021 lõpeb Til Schweigeri liigutava komöödiaga „Mesi peas”
LasnaKino festival 2021 lõpeb Til Schweigeri liigutava komöödiaga „Mesi peas”

LasnaKino festival 2021 lõpeb Til Schweigeri liigutava komöödiaga „Mesi peas”

5. septembril kell 21:00 näidatakse Lasnamäe spordikompleksi staadionil, Pae 1, tragikomöödiat „Mesi peas”.

Pühapäeval toimub linastus koos Sikupilli hoovikohvikute päevaga, lõpetades selle. „Päeval tulge maitsma õdusa Sikupilli elanike poolt teile valmistatud kukleid ja omatehtud toite ning õhtul vaadake armsat filmi,“ kutsub üles kohvikupäeva üks korraldajaid ja Sikupilli elanik Dmitri Moskovtsev .

Paljud meist elavad täisväärtuslikku elu ja naudivad igat päeva, kuid Alzheimeri tõbi võib kõik üleöö ära võtta. Just selle haiguse all kannatab filmi „Mesi peas” peategelane Amandus. Tilda armastab oma vanaisa väga, kuid vanemate jaoks on mees vaid koormaks ja nad püüavad Amandusest vabaneda, viies ta hooldekodusse. Tilda ja Amandus põgenevad ja lähevad Veneetsiasse, linna, kus Amandus oma naisele abieluettepaneku tegi, püüdes nõnda aidata lähedasel oma elu kaunimat hetke meenutada. Kas see aitab Amandusel Alzheimerist jagu saada? Teel Veneetsiasse aitavad reisijaid hoolivad inimesed, mis tähendab, et meie maailmast ei ole veel kadunud vastutulelikkus ja üksteise mõistmine.

“Minu jaoks on see film sellest, milline peaks olema suhtumine haigesse inimesesse, milline peaksid olema suhted perekonnas, kus on kohta üksteise mõistmisele, toetamisele, hoolimisele ja andestusele. Film jätab väga sooja tunde. Filmi režissöör on Til Schweiger, ta mängis ka peategelase poega ning lapselast mängis Til Schweigeri tütar Emma. Lõpptulemus on südantlõhestav ja emotsionaalne. Saab naerda, nutta, kurvastada ja rõõmustada. Kõige sobivam film ühte pühapäevasesse päeva,“ jagab oma mõtteid Lasnaidee projektijuht Polina Ljaševa.

Linastumiskohtades on istekohad ja korraldajad soovitavad võtta pleedid või padjad, et nautida vaatamist võimalikult mugavalt ja hubaselt. Vihmase ilmaga tasub kaasa võtta ka vihmamantlid ja keebid, kuid mitte vihmavarju, et mitte segada teisi vaatajaid ekraani nägemast.

Sissepääs LasnaKinole toimub tänavu piletitega, mida jätkub kõige kiirematele – igale etendusele on saadaval ainult 100 piletit! Tasuta pileteid saab osta Fienta veebilehelt. Kui teile meeldib see, mida Lasnaidee tiim teeb, ja soovite neid toetada, võite pileti osta. Kõik saadud vahendid kasutatakse Lasnamäe piirkonna arendamiseks.

Lisateavet LasnaKino 2021 programmi kohta ja jälgida uudiseid saab mugavalt Facebookis!

Head Uudised GoodNews