1. Avaleht
  2. Festival
  3. Loovuse festival aitab kevadesse tuua värsket hingamist
Loovuse festival aitab kevadesse tuua värsket hingamist

Loovuse festival aitab kevadesse tuua värsket hingamist

Festivalil “Loovuse loomus” toimuvad kogu päeva jooksul loengud ja õpitoad, mis harutavad loovuse lahti 10 erineva teemavaldkonna kaudu ning annavad põnevat mõtteainet ja praktilisi näpunäiteid loovuse suurendamiseks igapäevaelus. Teemadeks on suhted, aju, hääl, kunst, omalooming, lugu, loodus, disainmõtlemine ja vaikus. Oma teadmisi ja kogemusi tulevad edasi andma Mari Kalkun, Valdur Mikita, Hedvig Hanson, Polina Tšerkassova ja paljud teised loovisikud. Lisaks toimuvad performance etteasted ning avatud on kunstinäitused ja loovuse laat. Päeva lõpus toimub kontsert ja maailmamuusika tantsupidu, mida viib läbi DJ Rain Tunger (R2).

Foto: Loovuse Festival

Viimased aastad on olnud muutusterohked ning loovuse festival soovib inimesi inspireerida leidlikult muutustes navigeerima. Festivali peakorraldaja Omida Velviste sõnul on loovuse rakendamine keerulistes olukordades hea abimees.

“Praeguses ajas on paljud inimesed kriisi tõttu muutustes, on töökaotusi ja olukordi, kus inimesed peavad ümber kohanema. Muutustes navigeerimiseks on loovus ja leidlikkus head abimehed,” sõnab Velviste.

Muutustes navigeerimiseks on loovus ja leidlikkus head abimehed.

Festivalil omaloomingust rääkiv Mari Kalkun leiab, et loovus on see, mis annab elule sügavama tähenduse ja elurõõmu: “Loovus on täiskasvanule nagu mäng lapsele – ilma selleta ei ole igapäevasel olemisel lihtsalt õiget mekki! Ent loovus – see on ka meie geenid ja esivanemad – kõik see, mis meiega kaugetest aegadest kaasa tuleb.”

Loovus on täiskasvanule nagu mäng lapsele – ilma selleta ei ole igapäevasel olemisel lihtsalt õiget mekki!

Minifestival “Loovuse loomus” leiab aset 2. aprillil kell 11.00 Viljandi Pärimusmuusika Aidas, soovi korral saab festivalil osaleda ka veebi teel.

Head Uudised GoodNews