1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Maailmas üks enimmängitumaid puhkpillimuusika superstaare Jacob de Haan tuleb Eestisse
Maailmas üks enimmängitumaid puhkpillimuusika superstaare Jacob de Haan tuleb Eestisse

Maailmas üks enimmängitumaid puhkpillimuusika superstaare Jacob de Haan tuleb Eestisse

Maailmas üks enimmängitumaid puhkpillimuusika superstaare helilooja ja dirigent Jacob de Haan tuleb Eestisse ning annab kaks kontserti suure projektorkestri ja -kooriga 21. aprillil Tartus Vanemuise Kontserdimajas ja 22. aprillil Tallinnas KUMU auditooriumis.

“Jacob de Haan on kindlasti puhkpillimuusikas vaieldamatu superstaar. Tema loomingut võib võrrelda John Williamsi filmimuusikaga,” märgib MTÜ Puhkpillimuusika Koda juhatuse esimees, Politsei- ja Piirivalveorkestri dirigent Hando Põldmäe. “De Haani muusikat iseloomustab piirideülesus ja peenekoelisus, kuid seejuures jääb ta arusaadavaks ning mõistetavaks ka lihtsale muusikakuulajale,” lisab Põldmäe.

19.- 22. aprillini külastab Eestit maailmas üks hinnatumaid puhkpillimuusika asjatundjaid Jacob de Haan. Mitmete auhindadega pärjatud de Haan pälvis hiljuti maineka Hollandi autorite ühingu poolt antava BUMA auhinna klassika kategoorias. Teiste hulgas on BUMA auhinna saanud maailmakuulsad hollandlased nagu DJ Tiesto, Armin van Buuren, Martin Garrix jne.

Jacob de Haan on tuntud ja tähelepanuväärne dirigent mitmetes riikides nagu Peruu, Lõuna-Korea, Austraalia, Singapur jne. Tema meistrikursused ja heliteosed (“Oregon”, “Variatsioonid Caribbeani teemal” jne.) on pälvinud palju rahvusvahelist tähelepanu. Peale töötubade ja seminaride luuakse haruldane paarisajaliikmeline projektorkester, mida kuuleb esmakordselt kontsertidel  21.04 Tartus Vanemuise Kontserdimajas ja 22.04 Tallinnas KUMU auditooriumis. Samuti lisab puhkpillimuusikale värvi pea 70-liikmeline segakoor.

Kuula Jacob de Haani loomingut!

“Oregon”

“Concerto D’Amore”

“Variatsioonid Caribbeani teemal”

Head Uudised GoodNews