1. Avaleht
  2. Film
  3. MEIE EESTI I TV3 kutsub pidupäeva tähistama koos Fred Jüssi, Supilinna-seikluse ja „Viimse reliikviaga“
MEIE EESTI I TV3 kutsub pidupäeva tähistama koos Fred Jüssi, Supilinna-seikluse ja „Viimse reliikviaga“

MEIE EESTI I TV3 kutsub pidupäeva tähistama koos Fred Jüssi, Supilinna-seikluse ja „Viimse reliikviaga“

Eesti Vabariigi aastapäeva puhul saavad TV3 vaatajad osa eriprogrammist, kuhu kuuluvad suured Eesti filmid, teiste seas ka ajaloolised „1944“, „Nimed marmortahvlil“, kogupereseiklus „Supilinna Salaselts“, dokumentaalfilm Fred Jüssist ja legendaarne „Viimne reliikvia“.

Juba pidupäeva hommikul kell 9.00 rõõmustab lapsi animafilmi „Lumepatrull“ (Arctic Justice) tele-esilinastus. Filmi kangelaseks on väike polaarrebane Välek, kel tuleb eriti kentsakatest tegelastest kokku panna lumepatrull, et maailm päästa. Film on valminud 2019.aastal Kanada-Hiina-India-Jaapan-USA-Lõuna-Korea koostöös ning eesti keeles.

Kell 13.00 on eetris 2020.aastal valminud dokumentaalfilm „Fred Jüssi. Olemise ilu“, mis avab Fred Jüssi mõtteid elust viljaka mittemidagitegemise rütmis. See on hümn aeglasele elule.

Foto: Jaan Tootsen

Kell 14.30 jõuab vaatajateni 2015.aastal Eesti-Soome koostöös valminud Elmo Nüganeni mängufilm „1944“, mis käsitleb 1944. aasta sõjasündmuseid Eestis. Tegevus hargneb Sinimägede lahingutest juulis kuni Sõrve sääre vallutamiseni Punaarmee poolt novembri lõpus. Sõda näidatakse nii Saksa armees kui ka Punaväes sõdivate eestlaste silme läbi.

Kell 16.45 algab kogupereseiklus „Supilinna Salaselts“ (Eesti-Soome 2015), kus nelja Supilinna lapse Mari, Sadu, Olavi ja Antoni rõõmus argipäev pööratakse pea peale, kui Tartut tabab salapärane mürgitus, mis pooled linna täiskasvanud lasteks muudab.

Kell 20.00 saab kaasa elada suurfilmile „Nimed marmortahvlil“ (Eesti-Soome 2002), mille keskmes on tavalised koolipoisid, kes ei pidanud paljuks 1918.aastal minna oma riigi iseseisvuse eest võitlema.

Kell 22.00 rõõmustab kõiki legendaarne „Viimne reliikvia“. 1969.aastal valminud filmile on Eduard Bornhöhe jutustuse „Vürst Gabriel” ainetel stsenaariumi kirjutanud Arvo Valton, režissöör on Grigori Kromanov, operaator Jüri Garšnek, kunstnik Rein Raamat, laulusõnade autor Paul-Eerik Rummo, heliloojad Uno Naissoo ja Tõnu Naissoo, laulude esitaja Peeter Tooma, filmi toimetaja Lennart Meri, tootmisjuht Raimond Felt. Tähtsamates osades Aleksandr Goloborodko, Ingrida Andrina, Elsa Radzina, Rolan Bõkov, Eve Kivi, Raivo Trass, Uldis Vazdiks, Peeter Jakobi, Karl Kalkun jt.

Päeva lõpetavad kodumaised mängufilmid „Punane elavhõbe“ ja „Skandinaavia vaikus“.

Head Uudised GoodNews