1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Metropolitan Opera toob nädalavahetusel kinodesse ooperi „Carmen“
Metropolitan Opera toob nädalavahetusel kinodesse ooperi „Carmen“

Metropolitan Opera toob nädalavahetusel kinodesse ooperi „Carmen“

Eeloleval nädalavahetusel linastub Forum Cinemase kinodes Metropolitan Opera üks läbi aegade populaarsemaid oopereid: Georges Bizet’ „Carmen“.

„„Carmen“ on olnud meie MET kavades samuti eelnevatel hooaegadel ja võib öelda, et ka teistes riikides, kus MET ülekanded toimuvad, on see olnud alati üheks enamarmastatud lavastuseks,“ selgitas Forum Cinemase programmijuht Tõnis Lõhmus. „See on ka põhjus, miks panime kinokavadesse kohe sisse ka kordusetendused, et kõik soovijad endale ikka sobiva linastusaja leiaks.“

„Carmen“ linastub laupäeval, 2. veebruaril Forum Cinemase Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes. Kordusetendused Coca-Cola Plazas toimuvad 3. ja 11. veebruaril.

„Carmenis“ laulab ülima võrgutaja rolli Clementine Margaine. Tema kõrval astub üles Roberto Alagna, kes võlus sarja „Live in HD“ publikut Don José rollis juba 2010. aastal. Söör Richard Eyre’i elavaloomulise ooperi dirigendiks on Louis Langree.

Ooper linastub prantsuse keeles, ingliskeelsete subtiitritega. Kestvuseks on 3 tundi ja 44 minutit.

Alates „The MET: Live in HD“ käivitamisest 2006. aastal on müüdud üle 24 miljoni pileti. Sari viib lavastuste otseülekanded enam kui 2200 kinno ja kunstikeskusesse, mis asuvad rohkem kui 70 riigis.

Head Uudised GoodNews