1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Filmi „Alita: sõjaingel“ näeb Eestis juba 5. veebruaril
Filmi „Alita: sõjaingel“ näeb Eestis juba 5. veebruaril

Filmi „Alita: sõjaingel“ näeb Eestis juba 5. veebruaril

Forum Cinemas jätkab eksklusiivsete maailma esilinastuste vahendamisega ja pakub seekord kõikidel huvilistel võimalust osaleda James Cameroni produtseeritud kauaoodatud eepilise ulmeseikluse „Alita: sõjaingel“ Eesti esilinastusel, mille raames näeb ka filmi maailma esilinastuse punase vaiba melu ja intervjuusid filmitegijatega.

Eesti ja maailma esilinastus toimub Forum Cinemase Tallinna Coca-Cola Plaza, Viljandi Centrumi ja Tartu Ekraani kinodes teisipäeval, 5. veebruaril, üldisesse Eesti filmilevisse jõuab teos aga 15. veebruarist.  Enne seanssi näidatakse telgitaguseid ja põnevaid intervjuusid filmitegijatega, sealhulgas kohtub kinoekraani vahendusel James Cameroni endaga.

„See on kinomaailmas olnud väga kaua oodatud film, mille esialgse suurele linale toomise idee käis legendaarne James Cameron välja juba 2003. aastal, kuid pidi seda pidevalt edasi lükkama, sest tegeles „Avatari“ ja selle järgedega,“ selgitas Forum Cinemase programmispetsialist Henryk Johan Novod.

„Linateos põhineb Yukito Kishiro samanimelisel Jaapani koomiksil ehk mangal, mis on maailmas võitnud suurt populaarsust ja paljud on oodanud, kuidas Cameron selle suurele linale toob, kuna teadupärast on tema käe järgi valminud „Avatar“ ja „Titanic“ kõigi aegade sissetulekuedetabelis vastavalt esimesel ja teisel kohal,“ märkis Novod.

Enne eksklusiivse esilinastuse algust toimub Forum Cinemase Tallinna, Tartu ja Viljandi  kinodes fännide vahel ka filmiviktoriin ja loos. Kõik Tallinnas, Tartus ja Viljandis esilinastuse külastajad saavad piiratud koguses filmiplakati omanikuks.

„Alita: sõjaingel“ on ambitsioonikas ulmeseiklus, milles Cameron räägib koos filmi lavastaja Robert Rodriguezega loo lootusest, armastusest ja vaprusest. Mitmesaja aasta kaugusel tulevikus leiab “küber-arst” Ido (Christoph Waltz) Raudlinna prügimäelt teadvuseta küborgi Alita (Rosa Salazar).

Ärgates ei mäleta Alita midagi oma minevikust, ei sellest, kes ta on ega maailmast enda ümber. Kõik on uus, iga kogemus esmakordne. Ido püüab tüdrukut kaitsta tolle salapärase mineviku eest, samas kui Alita uus sõber Hugo (Keean Johnson) pakub abi kadunud mälestuste taastamiseks. See aga toob Alita kannule tumedad jõud, kes ei peatu millegi ees, et kadunud olnud küborg igaveseks vaigistada.

Osades Rosa Salazar (“Labürindijooksja: surmaravim”), kahekordne Oscari-võitja Christoph Waltz (“Vääritud tõprad”), Oscari-võitja Jennifer Connelly (“Requiem for a Dream”), Keean Johnson (“Nashville”), Oscari-võitja Mahershala Ali (“Kuuvalgus”, “Luke Cage”) ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews