1. Avaleht
  2. Film
  3. Millised filmid ja sarjad jõudsid mullu enim eestlaste südametesse?
Millised filmid ja sarjad jõudsid mullu enim eestlaste südametesse?

Millised filmid ja sarjad jõudsid mullu enim eestlaste südametesse?

Voogedastusplatvormi Elisa Huub 2023. aasta edetabeli vallutasid statistika põhjal Eesti sarjad ja filmid. Esikoha saavutas kahe hooajaga originaalsari „Papsid“, filmidest paelus vaatajaid enim „Apteeker Melchior. Timuka tütar“.

Foto: Robert Lang

„Möödunud aastal tõime turule kaheksa sarja ja saadet, millest edukaimaks osutus vaatajate poolt armastatud „Papsid“, millel linastus eelmisel aastal tervelt kaks hooaega. Ootame põnevusega, kuidas läheb „Papsidel“ käesoleval aastal, sest pikalt oodatud kolmas hooaeg alustab Huubis juba 8. märtsil”, sõnas Elisa sisujuht Toomas Ili.

Sarjade edetabeli teise koha napsas meeleolukas reisisaade „Zevakin & Valting vs. Ameerika“. Viie vaadatuima hulka jõudsid ka romantiline tõsielusaade „Sellest saab meie suvi“, põnevussugemetega draamasari „Täiuslik sõbranna“ ning Elisa originaalsarja “Uus algus” teine hooaeg. Ili sõnul pakuvad poodiumikohale jõudnud sarjad vaatajatele meelelahutust igale maitsele.

Foto: Elisa

Filmide edetabelis pälvis esikoha “Apteeker Melchiori” triloogia kolmas osa alapealkirjaga “Timuka tütar”, mille populaarsus jätkus ka peale kinolinadelt kadumist. Krimipõnevikule järgnesid edetabelis tõsielulistel sündmustel põhinev mängufilm “Kalev”, Eesti lastekirjanduse üks armastatumaid kangelasi “Sipsik”, humoorikate lugudega täidetud “Kaka, kevad ja teised” ning südamlik koguperefilm “Eia jõulud Tondikakul”.

On märkimisväärne, et edetabelisse jõudsid kõik Eesti sarjad, saated ja filmid. „Kodumaine sisu on atraktiivne alternatiiv välismaistele kassahittidele ning läheb vaatajale üha enam korda,“ selgitas Ili ja lisas, et nii tootmise kvaliteet kui ka loo jutustamise oskus on Eestis viimaste aastatega suure arenguhüppe teinud.

On märkimisväärne, et edetabelisse jõudsid kõik Eesti sarjad, saated ja filmid.

Välismaistest filmidest olid mullu Elisa Huubis kõige populaarsemad animeeritud laste- ja koguperefilmid.

Head Uudised GoodNews