1. Avaleht
  2. Televisioon
  3. Möödunud aasta teletipu panid ülekaalukalt kinni pausi järel naasnud muusikasaated
Möödunud aasta teletipu panid ülekaalukalt kinni pausi järel naasnud muusikasaated

Möödunud aasta teletipu panid ülekaalukalt kinni pausi järel naasnud muusikasaated

Elisa Elamuse järelvaatamise statistika põhjal oli möödunud aasta kõige menukamaks telesaateks “Eesti otsib superstaari”, samas kui videolaenutuses tõusis esikohale “Tenet”.

Möödunud aasta märksõnadeks telesaadete puhul olid “muusika” ja “reality“, tavapäraselt tugevaid tulemusi näitasid ka uudiste- ja dokumentaalsaated. Kui telesaadete esikoha haaras endale pärast mitmeaastast pausi naasev staarisaade, siis esinelikusse mahtusid ka eelneval aastal vahele jäänud Eurovisiooni lauluvõistlus, alati menukas muusikaauhindade jagamise gala ning “Eesti Laul 2021”.

Muusikasaadete kõrval valisid televaatajad meelelahutuseks ka eriilmelisi reality-, uudiste- ja dokumentaalsaateid. Kui “Pealtnägija” ja “Kuuuurija” on koondedetabelisse pääsenud ka eelmistel aastatel, siis “Poissmeeste peo”, Peeter Võsa Tšornobõli dokumentaalsaate ja “Kuhu nad kadusid?” näol on tegu uute tulijatega.

“2020. aasta kulus uue olukorraga harjumiseks, 2021. aastal tõid aga kõik telekanalid ekraanidele oma vaieldamatu paremiku,” lausus Elisa meelelahutusteenuste valdkonna juht Kertu Popp. “Kindlasti mõjutas edetabeli kujunemist ka see, et mitmed menukad muusikasaated naasid lühema või pikema pausi järel. Muusika on eestlastele alati hingelähedane olnud, seda eriti võistluslikus võtmes.”

Kui eelneval aastal mahtus tele-eetris jooksnud filmide esikolmikusse vaid kodumaine toodang, siis möödunud aastal ei mahtunud neid järelevaatamise edetabelisse ühtegi. Eesti filmide asemel moodustavad edetabeli esikolmiku koguperefilmid “Ralf lõhub interneti: Lammutaja Ralf 2”, “Üksinda kodus” ja “Boss beebi”.

Popp tõdes, et 2020. aastal jõudis ekraanidele suur hulk enne koroonakriisi algust valminud filme, samas kui tunamullu ja eelmise aasta alguses olid paljud kodumaised filmivõtted pausil. “Inimesed eelistavad kodumaiste filmide puhul tihti neid, mida nad juba näinud pole. Kuna eelmistel aastal kuigi palju uusi filme välja ei tulnud, siis ei olnud telekanalitel mullu kuigi palju uut pakkuda.”

Elisa Huubist leidsid vaatajad enda jaoks möödunud aastal nii uusi originaalsarju kui ka juba klassika staatusesse tõusnud seriaale ja filme. Tugevaid tulemusi näitasid “Alo” ja “Reeturi” uued hooajad, äsja ilmavalgust näinud ülipõnev “Süü”, “Tulejoonel” ja “Vee peal”. Elisa omatoodangu kõrvalt ei puudu edetabelist ka “Padjaklubi” ega “Kättemaksukontor”, samuti leidsid nooremad vaatajad üles armastatud “Sipsiku” filmi.

Videolaenutuse puhul noppis menukuse edetabelis selge esikoha Christopher Nolani värskeim meistriteos “Tenet”, niisamuti osutusid populaarseks linateosed “Mehe raev”, “Käpapatrulli film” ja “Trollid 2”.

“Möödunud aasta kohta võib ilma igasuguse kahtluseta öelda, et nii palju head sisu pole vaatajatele ammu pakutud,” lausus Popp. “Saab olema huvitav näha, kas tele- ja filmitootjad suudavad enda poolt püstitatud lati ka sel aastal ületada.”

Telesaadete järelevaatamise tipp 2021. aastal

  1. Eesti otsib superstaari
  2. Eurovisiooni lauluvõistlus 2021
  3. Eesti Muusikaauhinnad 2021
  4. Eesti Laul 2021
  5. Pealtnägija
  6. Poissmeeste pidu
  7. Kuuuurija
  8. Peeter Võsa. Tšornobõli katastroofi pikk vari
  9. Kaks kanget Tansaanias
  10. Kuhu nad kadusid? Võru Markkuse lugu

Filmide järelevaatamise tipp 2021. aastal

  1. Ralf lõhub interneti: Lammutaja Ralf 2
  2. Üksinda kodus
  3. Boss beebi
  4. Üksinda kodus 2
  5. Mina, supervaras 3
  6. Rapuntsel
  7. Zootropolis
  8. Harry Potter ja tarkade kivi
  9. Kuninganna corgi
  10. Imelised 2

Elisa Huubi tipp 2021. aastal

  1. Kättemaksukontor
  2. Padjaklubi
  3. Alo
  4. Sipsik
  5. Kaks kanget Tansaanias
  6. Süü
  7. Reetur
  8. ENSV
  9. Tulejoonel
  10. Vee peal

Elisa videolaenutuse tipp 2021. aastal

  1. Tenet
  2. Mehe raev
  3. Käpapatrulli film
  4. Trollid 2
  5. Kiired ja vihased 9
  6. Raya ja viimane lohe
  7. Hing
  8. Eesti matus
  9. Tom ja Jerry
  10. Pärast. Kui sädemeid lendas
Head Uudised GoodNews
tags: