1. Avaleht
  2. Festival
  3. Narva suvepäevadel laulab Valeri Karpini naine Daša
Narva suvepäevadel laulab Valeri Karpini naine Daša

Narva suvepäevadel laulab Valeri Karpini naine Daša

2021. aastal on Narva suvepäevad kavas 28. ja 29. augustil. Kahepäevase ürituse raames toimub palju erinevaid üritusi igale maitsele.

28. augustil avab Joaorus suvepäevade programmi ainulaadne Narva Seebikarbi Ralli. Omatehtud mootorita autod võistlevad mäest alla sõites.

Kõik soovijad saavad oma laupäeva jätkata maalilises linnapargis EV100, kus toimub väga tiheda kavaga üritus “Pidu kogu perele“. Väikseimaid osalejaid ootavad tasuta batuudid ja karussellid, teatri Ilmarine etendus, hariv teadusetendus, animaatorid ja loomingulised töötoad. Kõik soovijad saavad minna parki ekskursioonile ja lõpetada see Jaapani stiilis teepeoga.

Samas kohas toimub esmakordselt festival Narva Custom Bike 2021, mis ühendab kaherattaliste sõidukite austajaid. Festivali raames toimub omavalmistatud jalgrataste konkurss ja nende võidusõit, teatevõistlused, challenge’id, ebatavalistel jalgratastel-atraktsioonidel sõitmine ja tandemjalgrataste võistlused.

Aktiivse puhkuse austajatele on huvitavate võistluste ja auhindadega spordiprogramm, kus saab lisaks spordiringidega tutvumisele proovida ennast erinevatel spordialadel, nagu laskmine, maadlus, jalgpall ja paljud teised. Aga kõige julgemaid ja ekstreemsemaid ootab ees rodeoturniir “Haara härjal sarvist!”.

Laval astuvad üles tantsu- ja vokaalgrupid. Laupäevaõhtu lõpetab pidulik kontsert, kus samal laval esinevad koos ETV+ saate “Rahvas laulab” konkursi võitja Jekaterina Margalnikova Band, samuti oma hittidega kuulsad grupid DeLuxe ja Be Free ning Daša Karpina, kes annab jalgpallivõistluste võitjale isiklikult kätte Valeri Karpini autogrammiga eksklusiivse palli. Narvas sündinud Karpin mängis kaua Eestis, lõpuks aga 72 mängu Venemaa koondises.

Märkimist väärib ka hoidistefestival “Suvi purki”, mis on ainulaadne oma hoidiste valmistamise viisilt ja mis toimub Narva linnuse Põhjaõues. Festivali ajal saab oma silmaga näha toitude valmistamist elaval tulel ja sealsamas neid ka maitsta.

29. august tõotab tulla sama värvikas. Kunstigalerii territooriumil toimub “Kunstnikupäev” – kaunis pikaajaline traditsioon Narva kultuurielus. Sel aastal on peateemaks tänavakunst. Peo raames on kavas kontsert, performance, installatsioon, aga ka kalligraafia, kangatrüki, kleebiste ja tänavaskulptuuri meistriklassid.

Värskes õhus vaba aja veetmise armastajaid ootab Narva sadam, kus antakse start purjetamisvõistlustele jahtidel ja merepaatidel maalilisel Narva jõel. Kindlasti peaks jalutama mööda jõeäärset promenaadi, kus saab sukelduda vaimustavasse “Noortefestivali” õhkkonda, mis pakub pealtvaatajatele sportlikku, loomingulist ja tantsulist tegevust.

Lisaks ootab publikut 29. augustil RX Teami ralli-show.

Päeva lõpus ootab muusikasõpru Tartu Ülikooli Narva kolledžis imeline džässikontsert. Titoksi esitatav muusika on virtuoosne, särav, pilkupüüdev ja meeletult tehniline, kuid samas väga mõnus kuulata.

Head Uudised GoodNews