1. Avaleht
  2. Festival
  3. Suur nädalavahetus Pärnus: ratsaspordivõistlus, tänavatoidufestival, filmifestival!
Suur nädalavahetus Pärnus: ratsaspordivõistlus, tänavatoidufestival, filmifestival!

Suur nädalavahetus Pärnus: ratsaspordivõistlus, tänavatoidufestival, filmifestival!

Sel nädalavahetusel toimub Pärnus palju üritusi, millest suuremad on ratsaspordivõistlus Classic Pärnu, tänavatoidufestival Pärnu Maitsete Uulits, Pärnu kunstinädal ja Pärnu filmifestival.

Suve suurim ratsaspordi takistussõidu võistlus toimub 17.-18. juulini Pärnu rannaliival. 110-140 cm takistussõitudes osalevad Eesti parimad ratsanikud, takistussõidu Eesti koondise liikmed ja välisriikide võistlejad. Külastajad saavad meeleolukal nädalavahetusel nautida ka show-programmi ja külastada Classic Pärnu minimessi. Lastele pakuvad rõõmu poni- ja vankrisõidud. Seoses võistlusega muudetakse võistluskoha lähedal liiklust.

Laupäeval avatakse Supeluse tänaval tänavatoidufestival, mis kestab südaööni. Kvaliteetset maitset pakutakse masinatelt, kärudelt ja ratastelt. Maitseid saab olema ümber maailma ja külalistoitlustajaid nii siit- kui ka sealtpoolt piiri. Valik on seninägematult suur ja ei ole vast rooga, mida võimalik tänaval valmistada, mis puuduks sellelt festivalilt.

Pühapäeval lõpeb Pärnu filmifestival, mille auhinnatud filme saab Vanalinna põhikoolis vaadata. Rahvaauhinnale kandideerivaid filme saab vaadata ja lemmiku poolt hääletada ERR-i kultuuriportaalis. Filminädala avas “Maa kui sinine apelsin” (Ukraina/Leedu 2020), mille keskmes Donbassis elav üksikema Anna nelja lapsega.

17.-25. juulini leiab linna eri paikades aset kunstinädal, mille üks suur üritus on pühapäeval rannal toimuv Sven Grünbergi autorikontsert.

Laupäeval avatakse Decora taga Tivoli Megapark, mis jääb Pärnusse 22. augustini.

Head Uudised GoodNews