1. Avaleht
  2. Uudised
  3. Patarei Merekindluses toimub reede õhtul maagilise valgusetenduse esmaesitlus
Patarei Merekindluses toimub reede õhtul maagilise valgusetenduse esmaesitlus

Patarei Merekindluses toimub reede õhtul maagilise valgusetenduse esmaesitlus

Patarei Merekindluse ajaloolistel müüridel saab alates sellest reedest vaadata maagilist valgusetendust, kus valgus saab pimedusest ja varjudest võitu.

Valguskunstnik Aleksander Sprohgis lõi spetsiaalselt Patarei Merekindluse jaoks installatsiooni ja Mihkel Kallaste etenduse, milles visuaalne näitemäng on kombineeritud muusikaga, kus uuema aja palad on valatud klassikalise muusika võtmesse.

„Nüüd, kui sügisene kaamos on saabunud ja pimedus võtab võimust, saab aina olulisemaks valguse roll,“ ütles Patarei Merekindluse tegevjuht Urmas Sildnik. „Andsime noortele kunstnikele võimaluse luua Patarei Merekindluse seintele hubane, soe ja visuaalselt põnev valgusmäng, mis tooks õhtusel jalutuskäigul linnarahva mere äärde valgusmerd nautima.“

Valgusshow esmaettekanne on 12. novembril kell 19 Merekindluse korstnaplatsil. Seejärel saab etendust näha iga päeva täis- ja pooltunnil kella 17-23. Vaadata võib mahukal parkimisplatsil nii autost kui ka hajutatult vabas õhus. Viieminutilist valgusetendust näeb 2022. aasta veebruarini ja see on vaatajatele tasuta.

Patarei Merekindlus oli külastajatele avatud juba sel suvel, kui toidutänava õdusates söögi- ja joogikohtades võis nautida häid maitseid, saada osa erinevast üritustest ja külastada Rahvusvahelist Kommunismiohvrite Mälestusmuuseumi. Patarei Merekindlusest rajatakse 2026. aastaks ainulaadsete elamuste keskus, mis kombineerib ajalugu, unikaalset meelelahutust, uudseid teenuseid ja erilist atmosfääri. Patarei Merekindluse arendaja on US Real Estate.

Head Uudised GoodNews