1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Peeter Võsa oma saate kangelastest: eestlane on üks heatahtlik ja tore inimene 
Peeter Võsa oma saate kangelastest: eestlane on üks heatahtlik ja tore inimene 

Peeter Võsa oma saate kangelastest: eestlane on üks heatahtlik ja tore inimene 

Täna alustab Kanal 2s telemees Peeter Võsa saate „Võsavinkel“ uus hooaeg. Ekraanile jõuab terve hulk põnevaid kohtumisi koloriitsete kujude ning üllatavate paikadega. Kõik need lood jõuavad televaatajani Võsale omases mahlakas ja sõnaosavas võtmes.

“Võsavinkel” Peeter Võsa. Foto: Duo Media

Peeter Võsa peab end ise hoopiski aga muinasjutuvestjaks: „Selline kes vanasti istus pakul ja tõmbas piipu ja rääkis vahel tõsisemaid lugusid ja vahel lorilugusid. Eks ma niikaua seda tegevust naudin, kuni neid lugusid rääkida tuleb.“

Kevadhooaja avasaates sõidab Peeter Võsa Võrumaale külla Aarele. Aare on mees, kes valutab südant Nursipalu ja kogu Võrumaa tuleviku pärast. Üheskoos võetakse ette retk tulipunkti südamesse, kus toimetab kuldsete kätega kange eesti mees Uuno. Uuno ilma lahinguta alla ei anna.

“Võsavinkel” Peeter Võsa. Foto: Duo Media

Muuhulgas külastab Võsa sel hooajal nii Avinurme viimast vinget tünnimeistrit kui ka viis aastat tagasi perega Soomaa servale metsa kolinud Indrekut. Indrek on endine pangaanalüütik ja psühholoogia magister, kes on suutnud ennast vabastada kalendri ja kellaaja kammitsatest. Elatakse metsaga ühes rütmis ning teadmises, et maailma päästmine ei hakka elektriautost ja papist tehtud joogikõrtest, vaid hoopis millestki muust ja hulga lihtsamast.

Kuid põnevaid lugusid on veel kamaluga – olgu selleks siis osalemine teise maailmasõja näidislahingus, ahvenapüük Vene piirivalve valvsa silma all või päev tõstukisportlase, driftikunni ja rahva poolt poolenisti lindpriideks tembeldatud mopeedauto omanike elus.

Võsavinkel on alati seal, kus teised ei ole. „Nende inimeste otsimine käib koguaeg, kellest hea saate nimel lugu rääkida,“ sõnab Võsa. „Eestlane on üks heatahtlik ja tore inimene tegelikult,“ lisab ta.

  • „Võsavinkel“ on Kanal 2s reedeti kell 20.00.

Head Uudised GoodNews