1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Pühad kinodes: „Grinch“, „Kaklusklubi“, Andre Rieu
Pühad kinodes: „Grinch“, „Kaklusklubi“, Andre Rieu

Pühad kinodes: „Grinch“, „Kaklusklubi“, Andre Rieu

Pühadeaeg on traditsiooniliselt olnud kinode jaoks üks tihedamaid aegu, mil inimestel on rohkem vaba aega ühiselt peredega kinosaale külastada. Tavapäraselt on selleks ajaks Forum Cinemase kinode valikusse lisatud hulgaliselt perefilme ja kvaliteetset kultuuriprogrammi.

„Filmidest seostub Eesti inimestel jõuludega ilmselt küll kõige rohkem „Üksinda kodus“ ja „Visa hing“, kuid meie pühadeaja n-ö avapauguks on seekord hoopis kinoklassika programmis juba detsembri algusest jooksev kultusfilm „Blade Runner“,“ märkis Forum Cinemase programmispetsialist Henryk Johan Novod.

Kõigil detsembrikuu kolmapäevadel linastuv „Blade Runner“ Harrison Fordiga peaosas on 2007. aastal välja antud „The Final Cut“ versioon. Uue aasta esimesel kolmapäeval ehk 2. jaanuaril on aga tulemas juba tõeline maiuspala, IMDB parimate filmide edetabelis siiani 9. kohta hoidev „Fight Club“ ehk „Kaklusklubi“.

„Kinokavadest leiab ka tervele perele mitmeid toredaid filme, nagu meie enda „Eia jõulud Tondikakul“, aga ka animatsioone „Grinch“ ja „Ämblikmees: uus universum“. Muidugi ei tohiks unustada jaanuari alguses linastuvat „Lotte ja kadunud lohed“. Pühadeaega sobivad kindlasti ka „Mary Poppins tuleb tagasi“ ning põnevikufännidele „Aquaman“ ja „Bumblebee“. Jõululaupäeva eel, 23. detsembril, on loomulikult kavas klassikaline pühadeetendus „Pähklipureja“ Moska Suure Teatri balletilavalt,“ lausus Novod.

Iga aasta oodatud sündmuseks on ka jaanuari alguses Forum Cinemase kinodesse jõudev valsikuninga Andre Rieu meeleolukas uusaastakontsert, mis seekord on salvestatud Austraalias Sydney kuulsas raekojas. Teiste seas astuvad üles maailmaklassist sopranid, tenoritrio The Platin Tenors ja palju üllatusesinejaid.

Forum Cinemase kultuurikava jätkub 10. jaanuaril esietenduva Londoni rahvusteatri lavastusega „Antonius ja Kleopatra“, mille peaosades säravad Ralph Fiennes ja Sophie Okonedo. 7. jaanuaril on veel kavas ooperi „La Traviata“ kordusetendus ja juba 12. jaanuaril tuleb näitamisele MET-i uuslavastus „Adriana Lecouvrer“.

Head Uudised GoodNews