Toidufilmide festival avalikustas programmi
11.-14. aprillini toimuv Toidufilmide festival avalikustas programmi.
Korraldajate Helen Saluveeri ja Taivi Koitla sõnul on filmimenüü võimalikult mitmekesine. “Mitmed filmid tutvustavad kulinaariamaastiku tipptegijaid, kes suudavad oma toidukunstiga tõeliselt ahhetama panna, samal ajal on valikus aga ka hingekriipivaid dokumentaalfilme,” kommenteerisid nad.
Esimese Toidufilmide festivali kinoprogrammi kuulub seitse dokumentaalfilmi. Hinnatud tippkokki tutvustavad „Michelini tärnid – lugusid köögist“, “Alain Ducasse’i otsimine” ja „Pinge – (r)evolutsioon köögis”. Viimane keskendub naiskokkade positsioonile, võimatustele ja võimalustele gastronoomiatähtede pjedestaalil. Kohvitööstuse probleemidest annab aimu film “6-dollariline kohvitass”, hapendamise põnevast protsessist “Fermenteeritud”, Taimaa kalapüügitööstuse orjatööjõust “Kummituslaevastik” ja lihatööstuse pahupoolest “Loomi süües”.