1. Avaleht
  2. Melu
  3. Trad.Attack!’i juubeliaasta avatuuril liituvad bändiga seitse võimast Gruusia meeshäält
Trad.Attack!’i juubeliaasta avatuuril liituvad bändiga seitse võimast Gruusia meeshäält

Trad.Attack!’i juubeliaasta avatuuril liituvad bändiga seitse võimast Gruusia meeshäält

2024. aasta on Trad.Attack!’i juubeliaasta. Masterplaaniga mängida igas maailma riigis sündinud ansambel saab 10-aastaseks. Sünnipäevapidustused avab 13.-19. aprillini 2024 kestev ühistuur koos Gruusia ansambliga IBERI, kellega alles hiljuti loodi Trad.Attack!’i albumile “Bring It On” ka ühine lugu “Kiigelaul”.

“Olles tuuritanud pea 40 erinevas riigis, oleme kohtunud väga paljude erinevate muusikutega,” sõnab bändi laulja ja torupillimängija Sandra Vabarna. “IBERI’ga on alati suur rõõm koostööd teha, selles saime juba albumit luues kinnitust. Nüüd on aeg koos tuuritamine ära proovida!” lisab Vabarna.

“Selleks kontserttuuriks kasvab Trad.Attack!’i ja IBERI ühisosa veelgi,” selgitab bändi kitarrist Jalmar Vabarna. “Toome ühele lavale kokku UNESCO vaimse ja suulise kultuuripärandi nimekirja lisatud Gruusia polüfoonilise laulmise, eesti ja gruusia rahvapillid ning kahtlemata ka väikse seto-gruusia tantsubattle’i. Muusikasõbrad saavad nautida mõlema ansambli loomingut ning eksklusiivselt ainult sellel tuuril ühiselt esitamisele tulevaid lugusid,” lisab Vabarna.

“Ka muusikutena on tuuriks valmistumine ja heade sõpradega esmakordselt lava jagamine väga põnev,” sõnab bändi trummar Tõnu Tubli. “Kes ei tahaks teada, kuidas kõlavad kokku trummid, kitarr, torupill, duduk, panduri ja seitse võimast Gruusia meest?” lisab Tubli.

Trad.Attack!’i ja IBERI kontserttuur toimub 13.-19. aprillini 2024 viies kontserdimajas üle Eesti. Tuuri piletid on müügil Piletikeskuses.

Head Uudised GoodNews