1. Avaleht
  2. Film
  3. TREILER I Koguperefilm „Jõulud džunglis“ tuleb taas kinodesse üle Eesti
TREILER I Koguperefilm „Jõulud džunglis“ tuleb taas kinodesse üle Eesti

TREILER I Koguperefilm „Jõulud džunglis“ tuleb taas kinodesse üle Eesti

Režissöör Jaak Kilmi kogupere seiklusfilm „Jõulud džunglis“ taaslinastub alates 26. novembrist kinodes üle Eesti. Nii väikeste kui suurte kinosõpradega tulevad eksootilisele reisile kaasa Eesti näitlejad Saara Pius, Pääru Oja ja Tõnu Kark.

Režissöör Jaak Kilmi usub, et Eesti lapsed janunevad helge jõulufilmi ja kinoelamuse järele: „Sel advendiajal on mullusest hõlpsam teha klassiga ühiseid kinokülastusi ja seda seiklusrohket, lõbusat ja maagilist jõulufilmi on kõige toredam vaadata, kui saalis on ka sõpru.“ Kilmi lisas, et koguperefilm ei jäta külmaks ka lapsevanemaid.

Filmi produtsent Evelin Penttilä on kindel, et Eestis on veel palju lapsi, kes tahaksid filmi „Jõulud džunglis“ kinos näha: „Meil on ääretult hea meel kõigi nende 27 tuhande kinosõbra üle, kes eelmisel talvel filmi suurel ekraanil jõudsid vaadata. Kahjuks seadis viiruse kõrge levik mullu detsembris piirangud kooligruppide kinokülastustele ning jaanuaris suleti vastavalt Eesti Vabariigi Valitsuse korraldusele kinod nii Harjumaal kui Ida-Virumaal. Seetõttu jäi paljudel film nägemata. Tahame kõigile pakkuda uut võimalust filmi peategelaste seiklustele suurel ekraanil kaasa elada, mistõttu otsustasime „Jõulud džunglis“ ka sel advendiajal kinodesse tuua,“ rääkis Penttilä.

“Jõulud džunglis” taaslinastub kinodes üle Eesti 26. novembrist 2021.

Kevadel pälvis film „Jõulud džunglis“ Kroonika „Eesti Meelelahutusahindade“ nominatsiooni kategoorias „Aasta Eesti film“. Suvel toimus filmi rahvusvaheline esilinastus Itaalias mainekal Giffoni lastefilmide festivalil ning nüüdseks ringleb originaalkeeltes filmiversioon erinevatel festivalidel luues jõulumeeleolu lastele ja lapsemeelsetele üle maailma.

Filmi peaosalise Paula rollis astub üles Läti näitleja Rebeka Šuksta, tema ustavat sõpra ja teejuhti Akhimi mängib Indoneesia poiss Brydden Fablo Escobar. Filmis teevad keskkonnakaitsjate rollis kaasa armastatud Eesti näitlejad Saara Pius ja Pääru Oja ning ootamatus rollis astub üles Tõnu Kark.

„Jõulud džunglis“ on dubleeritud eesti keelde ja vene keelde. Filmi eestikeelses versioonis annab peaosalisele Paulale hääle „Sipsiku“ filmist Anuna tuttav Elo-Mirt Oja. Akhimi häält dubleerib Nils Jaagup England, kes teeb kaasa Jaak Kilmi järgmises lastefilmis „Tagurpidi torn“. Eesti vaatajate jaoks on filmitegelastele oma hääle andnud veel Anti Kobin (Paula isa), Hilje Murel (Paula ema), Liisa Saaremäel (Paula õde Kata), Rauno Kaibiainen (Akhmi isa), Tõnu Kilgas (kaevanduse äriboss), Mart Toome (paadimees Pak Ibu) ja mitmed teised.

Kogupere seiklusfilmi “Jõulud džunglis“ režissöör on Jaak Kilmi („Sangarid“ ja „Sigade revolutsioon“), stsenarist Lote Eglīte. Filmi operaator on Aigars Sermukšs ja kunstnik Katrin Sipelgas.

Filmi tootja on Locomotive Studio (Läti), produtsent Roberts Vinovskis ja kaastootja Stellar Film (Eesti), kaasprodutsent Evelin Penttilä. Filmi valmimist on toetanud Läti Riiklik Filmikeskus, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja TV3. Filmi levitab ACME Film.

Head Uudised GoodNews