1. Avaleht
  2. Inimene
  3. TÜ professor sai EBMT elutööauhinna
TÜ professor sai EBMT elutööauhinna

TÜ professor sai EBMT elutööauhinna

Prof Hele Everaus

Saavutused luuüdi siirdamise arendamises tõid TÜ professorile rahvusvahelise elutööauhinna.

Euroopa vere ja luuüdi siirdamise ühendus (EBMT) omistas Tartu ülikooli hematoloogia-onkoloogia professor Hele Everausile silmapaistvate saavutuste eest luuüdi siirdamises EBMT kliinilise elutööauhinna.

EBMT juhatus omistas professor Everausile elutööauhinna, tõstmaks esile tema saavutusi luuüdi siirdamises ja meditsiinivaldkonna arendamises nii Eestis kui ka välismaal. „Oleme uhked, et saame tunnustada professor Everausi mitmeid saavutusi hematoloogia edendamisel ja vereloome tüvirakkude siirdamisel,“ sõnab EBMT president J. A. Madrigal, hinnates kõrgelt ka Everausi panust arvukate patsientide elude päästmisel ning kolleegide ja noorte arstide koolitamisel nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Professor Everausi peamised uurimisvaldkonnad on muuhulgas rakuteraapia kasutamine verehaiguste ja kasvajate ravis, transplantatsiooni ja uute tehnoloogiate eetilised aspektid, immuunteraapia võimalused pahaloomuliste kasvajate ravis, personaliseeritud lähenemine onkoloogias ja hematoloogias.

Professor Everaus on Eesti Punase Risti kolmanda järgu teenetemärgi kavaler (2001) ja 2003. aastal omistati talle Tartu ülikooli aumärk. Ta on Tartu ülikooli hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhataja, SA Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhataja ja TÜ hematoloogia-onkoloogia professor.

Nimetatud elutööauhind luuüdi siirdamise valdkonna arendamise eest antakse üle 8. aprillil EBMT aastakoosolekul Londonis.

Head Uudised GoodNews