1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. VAATAJA ARVUSTUS | Uues suhterealitys “Sellest saab meie suvi” otsivad päris inimesed päris armastust
VAATAJA ARVUSTUS | Uues suhterealitys “Sellest saab meie suvi” otsivad päris inimesed päris armastust

VAATAJA ARVUSTUS | Uues suhterealitys “Sellest saab meie suvi” otsivad päris inimesed päris armastust

Sügis hakkab juba uksele koputama ning mis oleks parem palsam hingele kui ennast mugavalt diivanile kerra keerata ning uuele suvisele suhterealityle kaasa elada. Suhtesaade “Sellest saab meie suvi” toob kokku kaheksa eri vanuses ja taustaga vallalist, kes kõik otsivad enda elu armastust. Või nagu üks osaleja tõdeb, siis sobib ka visiitabielu.

Kirju seltskond

Kevadel eetrisse jõudnud tutvustava saate järgselt oli selge, et osalejate näol on kokku saanud üks erakordselt värvikirev punt. Linnakorteris üles kasvanud nisanäppusid siit ei leia, sest ametitelt on teiste hulgas esindatud päästjast miss, loomakasvataja, puukooli omanik, ehitusettevõtja ja tehnikajuht. Kindlasti pole see sari päris igale vaatajale, kuid pakub tänu eri vanusest ja taustaga osalistele samastumisrõõmu neile, kes on tüdinenud liigselt sätitud ja võltsina tunduvatest analoogidest ning tahavad näha päris inimesi ja olukordasid.

Amori rolli täidab tuntud saatejuht ja raadiohääl Romi Hasa, kes aitab lootusrikastel vallalistel keerulises tutvumismaailmas navigeerida. Erilised kiidusõnad võidab saatejuht selle eest, et tal õnnestub ka kõige kidakeelsemate poissmeeste suust välja kangutada mõni pikem vastus kui vaid ühesõnaline. Mitte küll alati, aga siiski õnnestub.

Avasaade näitab, kuidas vallalised tööroobade asemel viisakad linnariided selga panevad ning toob nad kõik Nelijärvele kokku. Pärast ühist õhtusööki jäetakse nad praadima ja mõtlema, kas ja kui palju kirju nad potentsiaalsetelt kaaslastelt üldse said. Muigama paneb saate osaliste kohati kammitsetud optimism potentsiaalsete partnerite osas. Missis Estonia Renne näiteks mõtiskleb enne kirjade lugemist, et üks normaalne korralik inimene, kes käib tööl, peaks ju ikka oskama kirjutada. Teised osalised pabistavad, kas keegi neile üldse kirjutanud on.

Siit tulevad meemid

Kirju on õnneks saanud kõik ning enamus kirjutajatest on ka vastuvõetava kirjaoskusega. Mõni on lausa lisaks kirjutamisele ka enda kunstiande mängu pannud. Kuna kirjaga kaasa pandud pildid ei anna tulevastest peigmehe- või pruudikandidaatidest piisavalt aimu, siis on osalejad saatnud endast ka tutvumisvideod. Tõeline läbilõige kodumaa vallalistest ilmneb just neist ning võib kindel olla, et siit saab alguse nii mõnigi meem. Näiteks sõnab üks peigmehekandidaat, et on “hetkel punase vahtra kaisus” ning ulatab pärast tagasihoidlikku tutvustust kaamera poole lootusrikkalt sirelioksa.

Kuna kohalik konnatiik on väike, siis on osad kirja saatjad kirjutanud mitmele osalejale ning loodetavasti on saate tegijad ka selle ümber osavalt intriige pununud. Potentsiaal sõbraliku konkurentsi tekkimiseks on igatahes olemas. Pärast kirjade lugemist valivad osalejad välja kõige enam muljet avaldanud ning helistavad neile. Üks kõne näiteks nägi välja nii: Saate osaleja Janne: “Kas sa tahad minuga kohtuda?” Potentsiaalne mehekandidaat: “Mul vahet pole.” Just nii aus ja ehe see saade ongi. Kui võrrelda seda saadet näiteks “Vallalise kaunitariga” siis on see sama nagu võrrelda Instagrami ja päriselu. Nurgad on jäänud lihvimata ning inimesed on mõnusalt ehedad.

Nagu saate nimi ja tunnusmeloodia viskavad sisse mõnusat üheksakümnendate nostalgiat, siis on ka saate tempo ja ülesehitus mõnes mõttes justkui tuttavlikud. Kui enamasti vaid nooremale publikule suunatud ja pigem pidutsemisele fokusseeritud “Rannamaja” ning teised kodumaised saated on reality isu ära ajanud, siis võib just see uus saade olla värskendav vaheldus. Võib päris kindel olla, et siia kuulsuse pärast ei tuldud, vannitubades kahtlaseid tegevusi ei tehta ja ennast labaselt purju joomise asemel tegeletakse päriselt armastuse otsimisega.

  • Suhtesaade “Sellest saab meie suvi” esilinastus 7. septembril ning igal neljapäeval saab uut osa vaadata Elisa Huubis. Sarja produtsendiks on Raimo Kummer ja saatejuht Romi Hasa.
Head Uudised GoodNews