1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VENEKEELNE INFOSAADE I Tänasest on PBK eetris venekeelne telesaade „Tallinna uudised“
VENEKEELNE INFOSAADE I Tänasest on PBK eetris venekeelne telesaade „Tallinna uudised“

VENEKEELNE INFOSAADE I Tänasest on PBK eetris venekeelne telesaade „Tallinna uudised“

Venekeelne infosaade “Tallinna uudised” hakkab eriolukorra ajal Pervõi Baltiiski Kanali (PBK) eetris olema esmaspäevast neljapäevani kell 20.30. Linlaste informeerimiseks annab telekanal eetriaja tasuta.

„Meile kõigile on arusaadav, et praeguses olukorras peab oluline informatsioon jõudma Tallinna ja riigi elanikeni operatiivselt ja just nende kanalite kaudu, mis on neile kättesaadavad,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart. „PBK teleprogrammi „Eesti uudised“ sulgemine piiras ilmselgelt suurele osale venekeelsele auditooriumile ligipääsu aktuaalsele ja kasulikule informatsioonile. Seepärast panustas linn sellesse, et vähemalt eriolukorra ajal oleks operatiivne ja usaldusväärne info televaatajale tagatud.“

Saatejuhtideks on Jekaterina Plehhova ja Vadim Malõškin, kes on televaatajatele tuttavad lühiprogrammist „Tere hommikust, Tallinn!“, mis on Tallinna tellimisel PBK eetris argipäeva hommikuti. Praeguse plaani kohaselt on „Tallinn uudised“ PBK eetris kuni 28. maini.

Kantar Emori teleauditooriumi uuringu järgi oli veebruaris Pervõi Baltiiski Kanali venekeelsele auditooriumile üks populaarsemaid telekanaleid – 12,7% venekeelsetest televaatajatest eelistas just seda kanalit.

„Siinkohal tuleb tunnustada telekanalit omapoolse panuse ja valmiduse eest eraldada „Tallinna uudiste“ jaoks kõige parem eetriaeg,“ märkis Kõlvart.

Venekeelset saadet „Tallinna uudised“ toodab SA Tallinna Televisioon, kes juba teeb eestikeelset samanimelist uudistesaadet, mis on eetris tööpäeviti kell 18 TV6-s. Venekeelse saate tootmiseks on kaasatud OÜ Subbmedia tiim, kes seni valmistas PBK jaoks infosaadet „Eesti uudised“.

Tallinn informeerib linlasi kuue telesaate kaudu. Eestikeelsed „Tallinna uudised“ on telekanali TV6 ja TV 3 eetris, „Tallinna panoraam“ on Kanal 11 ja Kanal 2 eetris ning debatisaade „Tallinna kodanikud“ TV3 eetris. Linnakantselei hanke tulemusena toodab PBK ja annab ka eetrisse venekeelseid saateid „Tere hommikust, Tallinn!“, „Meie pealinn“ ja „Vene küsimus“.

Head Uudised GoodNews