1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VIDEO I Siret Kotka annab karantiininipi: geeniused ärkavad kell viis!
VIDEO I Siret Kotka annab karantiininipi: geeniused ärkavad kell viis!

VIDEO I Siret Kotka annab karantiininipi: geeniused ärkavad kell viis!

Tänases „Laseris“ selgitab Siret Kotka, mida tähendab kuulumine Kella 5 klubisse ning kuidas see talle lisaenergiat annab ja kodukontoris töötamiseks motivatsiooni pakub. Lisaks uurib saatejuht Marii Karell, kas kontaktivaba meelelahutus on meie kõigi uus tulevik ning kas lihtne inimene suudab ära õppida kevade kuumimad tantsuliigutused.

Kella viie klubi taga on maailmakuulus juhioskuste ja tipptulemuslikkuse ekspert Robin Sharma, kes ütleb, et supergeeniused ja ärihiiglased alustavad oma päeva just nimelt kell 5. Nad võimlevad, mediteerivad ning seejärel loevad erialast kirjandust või kuuluvad podcaste. See on 20/20/20 põhimõte – igale tegevusele kulutatakse tunnist 20 minutit.

Siret Kotka on Kella 5 klubi liige, ta alustab oma päeva igal hommikul kell viis, sest väidetavalt on just hommikul kell viis tõusmine geniaalsuse ja edukuse üheks eelduseks.

“See energia, mida sealt saan, on kirjeldamatu,” selgitab juba üle poole aasta Kella 5 klubisse kuulunud Siret Kotka.

Energia, vaikus ja rahu kodus töötamiseks on eriti oluline just praegu, kus tuhanded inimesed on sunnitud tööd kodukontorist tegema. “See Kella 5 klubi on just emadele, kel on väikesed lapsed. Sa leiad selle võimaluse ja lähed lapsega koos magama ja lihtsalt ärkad hommikul kell viis,” õpetab Siret Kotka, kuidas kodukontoris tööd ära tehtud saab ja lisab: “Sest õhtul ei tee sa midagi. Jah, päris paljud muidugi vaatavad televiisorit. Mina ei vaata.” Televiisori asemel Siret Kotka hoopis loeb. “Need, kes on suured juhid, neil on tegelikult oma raamatukogu,” põhjendab Kotka. Just seepärast loeb Kotka igal hommikul erialast kirjandust ning õpib inglise ja vene keelt. “Inimesed on hakanud mõtlema lihtsustatult, nad ei analüüsi enam. Teadmised on väiksemad ja küsimus „Miks?“ esineb üliharva,” ärgitab Kotka inimesi rohkem lugema ja mõtlema ning ka Kella 5 klubiga liituma. Ärgates kell viis, saab väga palju tööd ära teha juba siis, kui kogu pere alles magab. Ajal, mil teised virguvad, ollakse neist juba kõvasti ees.

Lisaks uurib Marii Karell, kuidas korraldada üritusi ja teha televisiooni, kui ükski inimene ei tohi teistega kokku puutuda. Kas kontaktivaba meelelahutus on uus reaalsus ja tulnud selleks, et jääda? „Laseris“ näeb, kuidas teha televisiooni ja pidada kontserte ning anda trenne ajal, kui igaüks peab oma kodust tööd tegema. “Kuidas sa annad hevibändi kontserti ilma publikuta?” küsib Metsatöllu trummar Tõnis Noevere. Ometigi nad andsid ja seda tänu täiesti ainulaadsetele robot-kaameratele.

“Meil on kõik üritused täiesti tühistatud või edasi lükatud. Mai lõpuni on kõik täiesti tühistatud, midagi ei toimu,” kirjeldab üleöö muutunud tulevikuplaane ürituste korraldamisega tegeleva RGB Balticu projektijuht Tauno Antsmäe.

Samuti pannakse tänases „Laseris“ toasussid sahisema ja aetakse need lausa kuumaks. Üle ilma mängivad kõik lapsed ja noorukid Fortnite’i ja igaüks neist oskab une pealt ka sealt pärit võidutantse järele teha. Kui reaalne on aga tavalised inimesed flossima või wormima panna? “Laser” kutsus appi moelooja Liisi Eesmaa ja näosaatest tuntud näitleja Karmo Nigula ning läks tantsuõpetaja Villiko Kruuse juurde, et õppida selgeks selle kevade kõige kuumemad tantsuliigutused. Seda ikka selleks, et kodus karantiinis olles natukene liigutada ka saaks.

„Laser“ on TV3s täna kell 20.00.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews