1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Venno Loosaar: eestlase naer käib läbi iroonia ja satiiri
Venno Loosaar: eestlase naer käib läbi iroonia ja satiiri

Venno Loosaar: eestlase naer käib läbi iroonia ja satiiri

25 aastase kogemusega õhtu- ja päevajuht, telesaatejuht, kes kirjutab lastelaule ja teeb kaasa ansamblites Kala ja Cookies Venno Loosaar pakub 5.-11. novembril toimuval Viimsi Happy Jazz Festivalil lasteprogrammi raames muusikalist kuuldemängu Pöial-Liisi, kus peaosas särab Getter Jaani, teistes osades muusikud-näitlejad Siim Aimla, Martin Trudnikov ja Kelli Uustani.

Foto: Enriko Lill

Kas töötamine lastega hoiab ennast noorena?

Loomulikult, see ongi elu eliksiir.

Kuidas meie lapsed ja noored selle ajaga muutunud on?

Tänapäeva lapsed on iseteadlikumad. Kui varem olid lapsed tagasihoidlikumad, siis täna nad väärtustavad ennast rohkem. Elu areneb edasi ja ma arvan, et iseteadlikkus on pigem hea. Kui mina jõudsin selleni 15-aastaselt, siis täna on 10-aastased juba palju nutikamad.

Milline on olnud kõige ilusam tagasiside laste poolt?

Võib-olla see, kui pärast esinemist jookseb väike laps ema juurest ära ja teeb mulle kalli-kalli – seal ei ole sõnu vaja, see räägib ise enda eest. See on hästi armas hetk. Või siis tuleb väike tüdruk ja ütleb, et tule meie juurde elama. Küsitakse ka telefoninumbrit. Need on meeldejäävad hetked.

Viimsi Happy Jazz Festivalil astute üles Pöial-Liisi etendusega. Kas see saab olema klassikaline?

Jah, selles mõttes küll, et seda lugu me põhiolemuses muutnud ei ole. Veidi lõbusamaks oleme teinud. Hans Christian Andersenil ei olnud sellis stseeni, kus kalad suhtlevad Pöial-Liisiga, üks neist paras otu ja teine tõsisem tegelane. See on armas lugu ja ikkagi klassika, mida mängime kontsertetendusena.

Ilma huumorita te oma elu ette ei kujuta?

Minu elus on huumorit ja nalja palju, aga see ei tähenda, et minuga ei saaks tõsist juttu rääkida.

Kas eestlasele on raske huumorit teha?

Eestlase naer käib sageli läbi iroonia ja satiiri. Mulle endale meeldib ka must huumor väga. Eestlaste seas on väga teravmeelseid inimesi. Rahva pärlid on nutikad!

Head Uudised GoodNews