1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Alar Tamming Võrno saates psühhedeelikumidest: need ained pole kindlasti sellised, mida võiks igaüks tegema hakata!
VIDEO! Alar Tamming Võrno saates psühhedeelikumidest: need ained pole kindlasti sellised, mida võiks igaüks tegema hakata!

VIDEO! Alar Tamming Võrno saates psühhedeelikumidest: need ained pole kindlasti sellised, mida võiks igaüks tegema hakata!

Psühhedeelikumidekonverentsi korraldav Alar Tamming ütles saates „Hannes Võrno 33 minutit“, et ei propageeri psühhedeelikumide ebaseaduslikku tarvitamist.

„Need ained pole kindlasti sellised, mida võiks igaüks tegema hakata. Küsimus on nüüd, kuidas neid kasutama hakata. Nii nagu autojuhtimisel peab olema autojuhiluba, võiks kunagi kanepi jaoks, kui kanep legaliseeritakse, olla vastav luba,“ sõnas ta.

Tamming kutsus konverentsile Psycherence neli spetsialisti, kellega on aja jooksul tutvunud. „Tuleb Jeremy Narby, kes on kirjutanud raamatu „Kosmiline siug“, mida on tõlgitud 25 keelde ja müüdud 300 000 eksemplari. Ta kirjeldab oma kogemusi Brasiilias šamaanidega ayahuasca-teed juues. Tuleb Luis Luna, kellel on teaduskeskus Brasiilias. Tuleb Susan Blackmore, kes on skeptikute maailmaassotsiatsiooni liige olnud aastaid. Enne seda ta oli parapsühholoog, aga läks skeptikute poolele üle. On väga julge väljaütlemisega.

Tuleb Dennis McKenna, kelle loengut ma esimest korda kuulsin 2007. või 2008. aastal. Seda kuulates mul tuli kananahk ihule, kuidas inimene räägib,“ rääkis Tamming.

„See konverents ei ole mingi igav koolitus,“ toonitas ta.

Vaata, millest Hannes peatamatu optimismiga teadusemehega veel rääkis!

Head Uudised GoodNews