1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. VIDEO I Homme jõuab ETV2 ekraanile toiduteadust tutvustav koguperesaade “Magus molekul”
VIDEO I Homme jõuab ETV2 ekraanile toiduteadust tutvustav koguperesaade “Magus molekul”

VIDEO I Homme jõuab ETV2 ekraanile toiduteadust tutvustav koguperesaade “Magus molekul”

Juba homme jõuab ETV2 ekraanile toiduteadust tutvustav koguperesaade “Magus molekul”, mida juhivad teadlane Aigar Vaigu ja laulja Sissi Nylia Benita. Esimeses episoodis tehakse süüa ja uuritakse teadust eestlaste suure lemmiku – kartuliga.

Neljandat hooaega väikeseid ning suuri kokkamis- ja teadushuvilisi telekate ette ootav saatesari tutvustab toidumaailma põneval moel. “Igas episoodis on fookuses üks kodumaine toiduaine, millest esmalt valmib maitsev toit ja seejärel aitavad Vivita Estonia liikmed Kim Britt (9), Aleksandra (12) ja Markus (10) Aigaril ka teaduskatseid teha,” selgitab sarja toimetaja Helen Saluveer. “Näiteks esimeses osas valmib kartulist päris üllatav roog ning seejärel paneb Aigar kartuli muusikat tegema – kuidas täpselt, seda näeb juba saatest.”

Lisaks kartulile saavad sel hooajal “Magus molekul” köögis särada peet, ploom ja mitmed muud maitsvad kodumaised toiduained. Igas ”Magus molekul” osas teevad Aigar ja Sissi süüa ning seejärel avastab koos lastega teadust.

Saated on loodud 5-10-aastastele lastele, retsepte ja teaduskatseid võiksid lapsed järele teha koos oma vanemate õdede-vendade või isade-emadega.

Laste toiduteadussaate “Magus molekul” neljanda hooaja saated on eetris septembrikuus – Eesti toidu kuul – teisipäeviti ja kolmapäeviti ehk siis 13.-14., 20.-21. ja 27.-28. septembril kell 18.00 ETV2 kanalil. Hiljem on saated järelvaadatavad ETV2 ning Lasteekraan.ee veebilehtedel.

  • 2020. aastal pälvis saatesari Eesti Teadusagentuuri peapreemia teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest audiovisuaalse ja elektroonilise meedia abil.
  • Saatesarja toetavad Eesti Teadusagentuur, laste ja noorte loovuskiirendi VIVITA, Maaeluministeerium, Stockmann, Overall Eesti, KitchenAid Eesti ja ETV2.
  • Saate tootja on Black Plastic Media Productions OÜ, režissöör Ivan Pavljutskov, produtsent Maria Uppin, toimetaja Helen Saluveer.
Head Uudised GoodNews