1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Üllar Saaremäe – mees, kes ei ole niisama “vaimleja”
VIDEO! Üllar Saaremäe – mees, kes ei ole niisama “vaimleja”

VIDEO! Üllar Saaremäe – mees, kes ei ole niisama “vaimleja”

Üllar Saaremäe

Hannes Võrno külaliseks oli saates mees, kes ei ole niisama „vaimleja“, vaid on päriselt nöörsaabastega ja karm vend, oma ala tegija lavastaja ja näitlejana – Üllar Saaremäe.

21 aastat teatri peanäitejuhina tegutsenud Saaremäe nendib, et Rakvere on kõige väiksem linn maailmas, millel on professionaalne teater. Hingelt punkar, kes on korraldanud 10-ne aasta eest Eesti esimese punklaulupeo, millest tänaseni räägitakse legende ja kus toonane president T. H. Ilves esireas kaasa laulab, on nüüd võtmas ette midagi sellist, mille peale „vana Faehlmann ilmselt vuntsi muigab ja on väga rahul, sest vana punkar korraldab Eesti esimese luulepeo“.

„Mul tekkis mõte, et miks mitte teha EV100 puhul Eesti esimest luulepidu, sest luule on mu vana kirg, vaat et isegi vanem kui punk,“ pajatab Saaremäe. Lugu räägib sellest, kuidas eesti keelest sai luulekeel. „Me jalutame läbi ärkamisaja, Eesti esimese iseseisvusaja, nõukogude aja ja väliseesti luule tänasesse päeva välja. See saab olema midagi väga vinget, mida Rakvere linnus ei ole varem näinud,“ lubab Saaremäe.

Näitlejate kõrval teeb kaasa  sportlasi, teletähti, poliitikuid, vanemaid ja lapsi. Jaanuaris on aga juba aasta aega vabakutselise leiba maitsnud Saaremäel etendumas integratsiooniprojekt, kui Vene Draamateatris tuleb venekeelsena lavale Andrus Kivirähu „Eesti matus“.

Head Uudised GoodNews