1. Avaleht
  2. Galerii
  3. Viljandimaa aasta 2013 tervisedendaja tiitli pälvis Kersti Puusild
Viljandimaa aasta 2013 tervisedendaja tiitli pälvis Kersti Puusild

Viljandimaa aasta 2013 tervisedendaja tiitli pälvis Kersti Puusild

Kersti Puusild ja Lembit Kruuse
Kersti Puusild ja Lembit Kruuse

Maailma tervisepäeva tähistamiseks korraldas Viljandi Maavalitsuse Tervisetuba täna, 9. aprillil foorum-tänupäeva, mille käigus kuulutati ühtlasi välja Viljandimaa aasta tervisedendaja 2013, kelleks sai sellel aastal Viljandimaa lasteaedade tervisedenduse koordinaator Kersti Puusild.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse ning eelmise aastat tunnustuse saaja Viljandimaa Puuetega Inimeste nõukoja juht Urve Loit andsid Kersti Puusillale tiitli üle järjepideva tervislike eluviiside hoidmise ning propageerimise eest maakonnas.

Kersti Puusild ütles tunnustust vastu võttes, et tema eriline tänu kuulub kõikidele neile, kellega tal on õnnestunud koostööd teha. „Muidugi on minu jaoks kõige südamelähedasem tegevus koos lasteaedade- ning lastega. Terved lapsed on rõõmsad lapsed. Soovin oma panusega südamest kaasa aidata tervislike eluviiside kinnistumisele. Toetust ja õpetust  selles valdkonnas püüan anda ka lapsevanematele, et tähelepanu ning hoolt laste eest hoolitsemiseks jätkuks ikka senisest enam,“ tänas Puusild auhinda vastu võttes.

Viljandi maavanema tänukirja pälvis veel  Viljandimaa elanike tervisesse panustanud,  üle 40 aasta pedagoogina töötanud ning hilisemalt eakateühenduste kaudu pikki aastaid tegutsenud Leida Leiur.

Pühendunud tegevuse eest tervist edendavate koolide võrgustikuga pälvis tunnustuse Liivi Ilves.

Foorum-tänupäev peeti Viljandi maavalitsuse saalis Viljandi Omavalitsuste Liidu esimehe Ene Saare avasõnadega. Sellele kogunesid Viljandimaa inimesed valla- ja linnavalitsustest, lasteaedadest, koolidest, noortekeskustest ja -ühendustest, perearstikeskustest, äriettevõtetest ja mittetulundussektorist.

„Kõigil Viljandimaa inimestel peab olema võimalus kaasa rääkida maakonna heaolu arengus,“ rääkis Viljandi maavalitsuse tervisedenduse peaspetsialist Elo Paap.

Tervisefoorumi põhiettekande pidas loodusteaduste ja loodushoiu propageerija Fred Jüssi, kes rääkis inimeseks olemisest. Ühise arutelu „Koos oleme terved!“ käigus käsitleti regulaarse terviseliikumise takistusi ja lahendusi; tööandja rolli tervisetoetajana; kooli ja lasteaia teadlikkust tervisedendusest; nõustamisteenuste kättesaadavust; tervisedenduslikke ootusi tervishoiuteenusele; vastutust tervise ees jt. olulisi teemasid.

Foorum-tänupäeva, millega tähistati ühtlasi ülemaailmset tervisepäeva, lõpetas osalejate pidulik koosviibimine.

Seni on aasta tervisedendaja tunnustuse pälvinud Viljandimaa Puuetega inimeste nõukoda; Suure-Jaani valla spordi- ja noorsootöö nõunik Mati Adamson; Viljandimaa tervistedendavate koolide liikumise eestvedaja, Tääksi põhikooli õpetaja ja kooli tervisemeeskonna „Rõõmurull“ juht Silva Kolk; Punase Risti Seltsi sekretär, vabatahtlike juht ja „Viljandimaa vigastuste ennetamise ühisleppe“ koostöögrupi liige Merit Laan; Viljandi Rattaklubi juhataja ja Viljandi järve uisuraja üks algatajatest Loit Kivistik ning Maanteeameti lääne regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Sirli Leier.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews