1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Viljandimaa tunnustas parimad koolilõpetajad
Viljandimaa tunnustas parimad koolilõpetajad

Viljandimaa tunnustas parimad koolilõpetajad

Maavanem, Lembit Kruuse koos maakonna parimate lõpetajatega

16.juunil tunnustasid Viljandi maavalitsus ja Viljandimaa Omavalitsuste Liit maakonna kõikide gümnaasiumi- ja kutseõppeasutuste parimaid lõpetajaid. Noori tervitasid maavanem Lembit Kruuse ja Viljandimaa Omavalitsuse Liidu esimees Ene Saar ning viimase klassijuhatajatunni pidas noortele põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Maavanem Lembit Kruuse õnnitles noori nende esimese suurema võidu puhul, mida on märgatud ja  tunnustatud. „Samas olete oma võimete ja oskuste proovilepaneku teekonna alguses. Kindlasti olete aru saanud, et maailma muutmine algab iseendast ning teised inimesed peegeldavad meile tegelikult meid endid. Seepärast rõõmus meel ja koostöö teistega hakkavad meie edulugudes edaspidi olulist rolli mängima,“ sõnas Kruuse. Samuti kutsus ta noori üles otsima ja leidma peale kõrgkooliõpinguid oma kodukandi, Viljandimaa ja Eesti väärtusi. „Just väärtused ja erilisused on need, mis paeluvad nii omasid kui võõraid,“ tõdes maavanem ning rääkis, et eestlaseks oleme me sündinud ikkagi mingi põhjusega.

Viljandimaa Omavalitsuste Liidu poolt andis õnnitlused andekatele noortele edasi  Omavalitsuste Liidu esimees Ene Saar. Ühtlasi palus ta noortel omakorda nende vanematele edasi öelda suured tänusõnad kõigi omavalitsusjuhtide poolt, sest see on tähtis päev ka lapsevanematele, kes on andnud suure panuse oma laste tublidesse saavutustesse.

Seejärel andis abiturientidele nende viimase klassijuhatajatunni põllumajandusminister ja endine Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder, kes rääkis noorte iseseisva elu alustamisest, valikute tegemisest ning kogemustest ja nende vajadusest elus. „Koolis antakse tagasisidet tunnistuse või diplomi näol, kuid elus hinnatakse meid sellest oluliselt erinevamalt. Õppimine peab saama osaks tööst ja töö osaks õppimisest,“ mõtiskles Seeder.

Veel soovitas „klassijuhataja“ kõigil arendada ja kasutada oma võimeid. „Aga kui te ei taha ühel hetkel enam maailma muuta, siis olge kindlad, et maailm muutub ikkagi ja muudab teid ise,“ pani ta noortele  tunni lõpetuseks südamele, et nad säilitaksid alati uudishimu. „See on üks edu võti.“

Tänavu lõpetab Viljandimaal gümnaasiumi kuldmedaliga 12 noort ning hõbemedaliga 10 noort. Lisaks medalisaajatele olid kutsutud vastuvõtule kutsekoolide silmapaistvaimad lõpetajad ning mõned parimad õppurid gümnaasiumidest, kus medaliga lõpetajaid seekord ei olnud.

Kuldmedali pälvivad: Sandra Saar Abja gümnaasiumist; Christin Algo ja Katri Mets  A. Kitzbergi nim. gümnaasiumist; Triin Lõhmus ja Anni Maisla  Tarvastu gümnaasiumist ning Raili Maiste, Merli Mändul, Karl Mitt, Mall Kalmann, Kelly Kasepuu, Sille Habakukk ja Mari Kass Viljandi gümnaasiumist.

Hõbemedali pälvivad Triin Kask ja Mario Kekišev  Abja gümnaasiumist; Kätlyn Jürisaar A.Kitzbergi nim Gümnaasiumist; Anett Esnar  Tarvastu gümnaasiumist; Kreete Mägi Suure-Jaani Gümnaasiumist; Karl Henry Thomson, Rasmus Erm, Mats Mikkor, Jane Milvek ja Toomas Koitmäe  Viljandi gümnaasiumist.

Oma kooli parimatena on vastuvõtule palutud Liis Siimussaar  Võhma gümnaasiumist; Kadri Nurmik Viljandi täiskasvanute gümnaasiumist; Maarja Linder Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist ning Taavi Peters  Viljandi ühendatud kutsekeskkoolist.

Kõikidele vastuvõtule kutsututele kingiti lilleõis ja raamat „Otsige iseennast ja te leiate kõik“.

Head Uudised GoodNews