1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Hanna-Liina Võsa esitleb uut albumit “Särav vaikus”
Hanna-Liina Võsa esitleb uut albumit “Särav vaikus”

Hanna-Liina Võsa esitleb uut albumit “Särav vaikus”

Hanna-Liina Võsa esitleb uut albumit “Särav vaikus”Homme tutvustab Hanna-Liina Võsa Rahvusooper Estonia Talveaias albumit “Särav vaikus”, mis koondab möödunud kevadel esietendunud muusikalise monolavastuse “Viimane Monogaamlane” lummavad meloodiad.

Plaadil kõlavate lugude tekstide autor on Kristiina Ehin, muusika loojateks laulajatar ja näitlejanna Hanna-Liina Võsa ning pianist ja helilooja Kristjan Randalu. Mõlemale oli see esimene kogemus kirjutada muusikat teatrilavastusele. Just Ehini sõnamänguline kujundirohke tekst 2011. aastal ilmunud kogumikst “Viimane Monogaamlane” inspireeris muusika autoreid.

Muusika on kirjutatud soolohäälele, klaverile ja keelpillikvartetile. Ainsa näitlejana oli möödunud aasta maikuus Kumu auditooriumi laval Võsa, klaveril osales Randalu ning keelpillidel kvartett Prezioso. Võsa sõnul on albumi olulisemateks märksõnadeks armastus, loodus, elu, muinasjutt ja vaikus..

“Selle muusika sünd ja koostöö Kristjan Randaluga oli väga eriline protsess minu jaoks. Plaat tähistab meie meeldejäävat koostööd. Samuti on mul hea meel, et lavastuses osales just Prezioso, kes on olnud minu sõbrad ja kaasmuusikud juba pikka aega,” kirjeldab lauljatar oma tundeid “Sädeleva vaikuse” ettevalmistusest.

“Särav vaikus“ on erinevate kunstivaldkondade noorema põlvkonna esindajaid ühendava Kambri esimene album. Salvestuse helirežissöör on Tanel Klesment, plaadi on kujundanud Martin Rästa.

2012. aastal loodud ühenduse Kamber kunstilisteks juhtideks on dirigent Risto Joost ning Hanna-Liina Võsa. Kambri kunstilise meeskonna põhieesmärk on Eesti autorite uue loomingu tellimine, ettekandmine ja dokumenteerimine.

KUULA! “Kes armastab pimesi teist”

Head Uudised GoodNews