1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUULA RAADIOSAADET! Uku Suviste raadiosaates “Head uudised”: Negatiivne mõte võib olla kaasakiskuv, kuid ei vii kuhugi
KUULA RAADIOSAADET! Uku Suviste raadiosaates “Head uudised”: Negatiivne mõte võib olla kaasakiskuv, kuid ei vii kuhugi

KUULA RAADIOSAADET! Uku Suviste raadiosaates “Head uudised”: Negatiivne mõte võib olla kaasakiskuv, kuid ei vii kuhugi

Uku Suviste koos saatejuhtide Mati Palmeti ja Monika Kuzminaga Foto: Janet Varinurm / Paide Kuma Foto
Uku Suviste koos saatejuhtide Mati Palmeti ja Monika Kuzminaga
Foto: Janet Varinurm / Paide Kuma Foto

Seekordne “Heade uudiste” saatekülaline on paljude arvates ajakirjanduse positiivne lemmiklaps Uku Suviste, kes on esimest korda Kuma raadio eetris. Ta annab ülevaate oma uutest tegemistest, kogemustest muusikalide ja heade tegudega. Mees ütleb, et suurima tänu võlgneb ta kõige eest oma vanematele ning räägib enda tõekspidamistest elus, meedias ja töös.

GN portaaliga lähedalt seotud Uku on pigem selline inimene, kellele negatiivsele keskendunud uudised ei meeldi. GN pidi end Uku jaoks küll kaua eelnevalt tõestama, kuid tulemus oli seda väärt.

Uku meelest igasugune negatiivne mõte võib olla küll kaasakiskuv, aga samas ei vii see kuhugi.

“Meedias on peamiselt kaks asja: esiteks on põnevad asjad ja teisks need, mida justkui peame tarbima ja on vajalikud,” kommenteeris Uku.

GN ei võitle kellegi vastu ja pooldab uut suunda. Eesmärk on vältida haavamist ning see Ukule meeldib. Rääkides heategevusest ja aitamisest, tunnistab Uku saates, et teda on kindlasti tööd tehes aidatud. Suurima tänu võlgneb ta enda sõnul kindlasti vanematele, kes on teda toetanud, temasse uskunud ning tema otsuseid kinnitanud.

Suviste jaoks pole võõras ka heategevus. Olles UNICEF-i noorte patroon, on tema jaoks number üks lapsed. Uku vanaema on vanurite ühingus, mis tegutseb juba 15 aastat ja seega näeb noormeest ka seenioritele esinemas.

Uku teab, et ta on laulmisega inimesi liigutanud ja on olnud olukordi, mis on liigutanud teda. “Mulle meenub puudega tüdruk Kätlin, kes jäi 7-aastaselt auto alla, pärast mida oli peast allapoole täiesti halvatud.” Uku pidi talle laulma ja valis esitamiseks loo “Sind otsides”. “See oli minu jaoks raske, kuid liigutav. Tüdruk nuttis, kuid ka mina ei hoidnud emotsioone tagasi.”

Uku pusib hetkel albumi kallal, kus on vaid enda kirjutatud lood. Teda võib laulmas kuulda juba täna Kesk-Eestis, Koigi mõisas, ning emadepäeval, kus tulevad taasesitusele head lood kontsertsarjast “Kaks ja pool meest”. Uku tegemistest saab aimu tema uuelt kodulehelt: www.ukusuviste.com

GN nädala loetumaks uudiseks oli sel korral ihtüoosihaige Kaido ja tema heaks tehtud kampaania, mille käigus saadi nii palju annetusi, et poiss saab endale loodetud vannitoa asemel terve kodu. Sellest uudisest võib järeldada, et eestlane on hea inimene. 4000 toetaja elulaad on tänu sellele paranenud. Nad ei jäänud vaesemaks, aga said ise palju paremaks. GN-l jääb siinkohal vaid kinnitada tõsiasja, et tuleb leida see, kellele head teha ja need, kes heategudesse usuvad ning tulemus ongi käes.

Heade uudiste portaal GoodNews ja Kuma raadio alustasid eelmisel aastal koostöös heade uudiste levitamisega ka raadioeetris. Üllatavalt positiivne, värske ja headest uudistes pakatav raadiosaade “Head uudised” on Kuma raadio eetris igal neljapäeval kell 13 ja kordust on võimalik kuulata igal pühapäeval kell 15.

Mis siis Eestimaal head toimub? SAAD TEADA, KUI KUULAD SAADET!

Saate “Head uudised” kordust kuula SIIT (GoodNews Kuma raadios 10. aprill 2014)!

Head Uudised GoodNews