1. Avaleht
  2. Film
  3. Artise programmi rikastab Euroopa filmide festival “Lapsed & loodus“
Artise programmi rikastab Euroopa filmide festival “Lapsed & loodus“

Artise programmi rikastab Euroopa filmide festival “Lapsed & loodus“

Enne sügisvaheaega, 16.–24. oktoobrini, rikastab Artise kino programmi Euroopa lastefilmide festival „Lapsed & loodus“, kus üheksa päeva jooksul tuleb kinolinale kolm värsket mängufilmi, kaks tõsielufilmi ja üks animafilm.

Festivali esimese filmina tuleb ekraanile „Minu ahvist emme“ (“Apstjärnan”, Rootsi-Norra-Taani 2020) – vahva animafilm vanemateta tüdrukust Jonnast, kelle lapsendab gorilla.

Samuti võib koolieelikutele ja algklassilastele soovitada põnevat dokumentaalfilmi „Loomalapsed“ (“Wilde Tierkinder”, Saksamaa 2020), mis räägib erinevate loomaliikide viisidest oma järglasi üles kasvatada, ja Pulksoni-lugude viiendat filmi „Pulkson ja merekoletis“ (“Knerten og sjøormen”, Norra 2020), milles puupulk läheb saarele, mille lähedal fjordis on märgatud merekoletist.

Nooremale koolieale passivad hästi ka ülejäänud kolm linateost. „Kooliaed“ (“De Schooltuin”, Holland 2020) viib vaataja Hollandisse, kus aiad on koolielu osaks olnud juba üle 100 aasta. Algkoolilapsed alustavad seal igal kevadel aastast seiklust, varustatuna kummikute, ämbri ja labidaga ning õppides toitu külvama, kasvatama ja valmistama.

„Polly“ (“Poly”, Prantsusmaa-Belgia 2020) viib Lõuna-Prantsusmaa idülli ja suure seikluse keskele, mis saab alguse hetkest, mil värskelt lõunasse saabunud Louise ja tema tütar Cécile satuvad rändtsirkusesse ning viimane otsustab seal redutanud poni külalaste abiga päästa.

„Martin ja võlumets“ (“Mazel a tajemstvi lesa”, Tšehhi-Saksa-Slovakkia 2020) on seikluslik lugu linnapoisist, kel tuleb veeta kaks nädalat ilma mugavuste ja tehnikaseadmeteta suvelaagris. Ühtlasi satub ta appi metsaolenditele, et päästa nende elupaik ahnete arendajate küüsist.

Kõik filmid linastuvad eesti keeles. Lisategevustena saavad lapsed osaleda Animakooli piksillatsioonitöötoas ning kohtuda lastefilmitegijatega animatsioonistuudiotest A Film ja Animailm.

Head Uudised GoodNews