1. Avaleht
  2. Film
  3. Augustis toimub Tallinnas uus animafestival
Augustis toimub Tallinnas uus animafestival

Augustis toimub Tallinnas uus animafestival

18.-21. augustini leiab aset uus iga-aastane rahvusvaheline animafestival Animist Tallinn, mis toob sundimatus õhkkonnas kokku animahuvilised ja filmitegijad.

“Eestis on märkimisväärne animatsiooniajalugu, püsiv riiklik tootmistoetus, mitmed tegevstuudiod ja rahvusvaheline animatsioonikoolitus. Paraku pole meil olnud sõltumatut animatsioonile pühendatud festivali, mis koondaks rahvusvahelist animakogukonda, väärtustaks animatsiooni kui kunstiliiki ja toimiks atraktiivse turundus-sündmusena nii linna kui kogu riigi jaoks. Seega otsustasime kutsuda ellu festivali Animist Tallinn. Programmi teljeks on rahvusvaheline võistlusprogramm, mille raames on võimalik vaadata ära maailma lühianimafilmide paremik,” kommenteerib festivali kunstiline juht Priit Tender.

Festivali keskuseks on Eesti Kunstiakadeemia, kus toimuvad filmiseansid, töötoad, loengud ja kohtumised autoritega. Ülikooli ümbrusesse jäävad mitmed teised linastuspaigad, atraktiivne ja arenev Põhja-Tallinn, linna parimad kohvikud ja peokohad.

Festivali ajaks avatakse EKA galeriis animatsioonialane kunstinäitus pealkirjaga „Maailma vaated” („Views of the World”), mille kuraatoriteks on pikaaegne Hollandi Animafilmifestivali juht Gerben Schermer ja Küprose Animafilmifestivali juht Yiorgos Tsangaris. Lisaks EKA-le on festivali partneriks Kai Kunstikeskus, mis avab oma kinosaali festivali programmidele. Kuna 20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest, siis tähistab Animist seda suursündmust eriseansiga “Joon on vaba” EKA katuseterrassil. Lastele toimuvad festivaliteemaga haakuvad linastused ja töötoad.

Festival kutsub igal aastal külla mõne teise eluvaldkonna esindajaid, et üksteist inspireerida, avardada oma piire ja kavandada võimalikku koostööd. 2021. aasta festivali teema on animatsioon ja antropoloogia. Koostöös Tallinna Ülikooli sotsiaalantropoloogia osakonnaga pannakse kokku filmiprogramm ja arutletakse sellistel teemadel nagu reisimine, identiteedi varjamine, keha, animism. Eriprogrammi täpsem kava ja külalisesinejad selguvad kevadel. Filmide esitamine festivali programmidesse algas 1. veebruaril ja kestab 30. aprillini.

Festivali korraldab MTÜ Animist Tallinn.

Head Uudised GoodNews