1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eksklusiivne pidu valitud seltskonnale! Fahle restoran saab uudse 33+ peo sünnikohaks
Eksklusiivne pidu valitud seltskonnale! Fahle restoran saab uudse 33+ peo sünnikohaks

Eksklusiivne pidu valitud seltskonnale! Fahle restoran saab uudse 33+ peo sünnikohaks

Leino EinerMeelelahutusäris tuntud Leino Einer korraldab 21.oktoobril algusega kell 20.00 restoranis Fahle peo nimega 33+, mis on mõeldud just eelnimetatud vanuses inimestele, pidu käib viies saalis, kus sõpradega aega veeta.

Õhtu teeb eriliseks bänd, millesse on kaasatud terve seltskond erinevatest ansamblitest pärit muusikuid. Sellised nooremast east keskikka jõudvatele inimestele mõeldud üritused jõuavad peagi ka teistesse Eestimaa paikadesse, avaürituse paigaks aga saab olema Fahle restoran.

Miks valisite avaürituse kohaks just Fahle restorani?

Sellepärast, et see idee sündis siin. Tallinn on täis ööklubisid ja baare, aga kui on soov minna kuskile oma hea seltskonnaga, kus keegi ei lärma ja ei aja midagi riiete peale, siis sellist kohta täna ju ei ole. Minu hea sõber Erkki Lill, kes on restoran Fahle omanik, arvas samuti, et see on just õige koht sellise peo jaoks. Mahutab ära kuni 200 inimest, et säiliks teatud eksklusiivsus.

Publik 33 aastat ja üle selle on noored või juba keskeas, ja on tekkinud hulk inimesi, kes oskavad sellist sündmust hinnata. Praegusel hetkel on mõte edasi arenenud nii kaugele, et see üritus ei jää ainult Tallinna-keskseks. Mul on palju häid tuttavaid ja koostööpartnereid üle Eesti.  Plaanime teha 33+ peosarja pidusid kaks korda kuus erinevates kohtades üle Eesti. Massikogunemisi me kindlasti tegema ei hakka, vaid tahame tagada kvaliteeti, kaasa haarata maksimaalselt 500 inimest. Olles ise olnud selles äris juba viimased 30 aastat, paratamatult näen neid pidusid igal nädalavahetusel. Kui on sellised Lillepaviljonis või mõnes mõisas toimuvad peod, siis mehed tulevad ülikondades ja lipsud on kurguni kinni seotud, paratamatult kulub rohkem alkoholi ja ühel hetkel mõni mees murdub. Ehk siis ei toeta need seinad ka enam seda pidulikku väljanägemist. Kui alkohol saab inimese üle võimu, vabastab ta kõik need, kui nüüd automaailma keeles väljendada, lisavidinad, ADC-d ja ABS-d – et mootor on küll 5-liitrine, aga tänu nendele stopperitele sõidad nagu 1,3-sega, võim piduradatakse lihtsalt maha. Inimestega on samamoodi, piisab natukesestki ja inimene muutub täiesti teiseks. Sellel õhtul ta mängibki kedagi teist ja pidu läheb kohe algusest käima. Sellest see stiiliõhtute mõte tuligi.  Iga koht ütleb oma stiili muidugi ise, näiteks Viikingite külas on ju stiil kohe selge, Türgi restoranis tuleb midagi idamaist, Otepää Golfikeskuses on loomulikult täiesti teistsugune üritus. Eesti saab meid nägema ja kuulma varsti igal pool.

Mis stiilis avaüritus Fahles tuleb?

See on selline esiklaps ja sünnipäeva stiilis panen kaks asja ühte. Kui olen üritust kuskil läbi viimas, siis esimene küsimus on alati: „Miks sa oma bändi ei tee, mis sa ikka teisi tellid?“ Ütlen ausalt – lihtsalt ei jõua, õhtujuhtimist ja bändi korraga teha ei ole lihtne. Aga nagu elus ikka, jooksevad kõik õiged asjad iseenesest kokku. Minu vana hea tuttav tuli minu juurde ja ütles, et kas ma bändi teha ei taha. Aga see on tohutult raske töö, poolest päevast lähed kohale, järgneb tehnika ülespanek ja sa töötad hommikuni. Ja see honorar, mis sealt tuleb, ei ole lihtsalt minu jaoks seda väärt. Teiselt poolt, fun`i mõttes oleks see ju hea. Ja kuna juba ammu tõesti öeldakse, et mul on nii palju stuudios sisse lauldud laule, et viimane aeg neid bändiga laulma hakata, siis sellel õhtul kell 22.00 on ametlik bändi üles astumine.

Mis bändiga tegu on?

Täiesti uus bänd ja nimigi sündis just praegult,  Leinz ja Peonael. Esimene proov on tehtud, ja power oli uskumatu.

Kõik bändiliikmed on professionaalid.  Jaak Linnas (Eesti mehe bänd), Rein Joasoos (Singer Vinger), Mart Jürisalu (Kuller), Taago Daniel (Dingo, Apelsin) ja Andi Kusma (Springfield, One Night, Andi Kusma & Clint,  käinud MODE bändiga laval). Kui selline kahurvägi on kohal, ei saa sellest midagi halba sündida.

Kindlasti kavatsen neid ka üllatada, et nüüd teeme selle loo ja kohe hakkame mängima, vaatame, mis sellest siis laval sünnib. Saab nautida siirast ja ehedat õhkkonda ning jääda iseendaks.

Kes veel sellel sel õhtul esineb?

Kuna bänd on alles beebi, tuleb ka vana hea Märt Rannamäe, kes on diskoripuldis, täidab kõik vahepausid ja siis kuni kella 03.00 laseb muusikat. Rannamäe muusikat saab see õhtu kuulata nii, et pärast taksos koju sõites kumiseb see ka veel kõrvus.

Rohkem infot leiab SIIT

Head Uudised GoodNews