1. Avaleht
  2. Galerii
  3. GALERII! Otepää Naisselts valis aasta emaks Krista Sumbergi
GALERII! Otepää Naisselts valis aasta emaks Krista Sumbergi

GALERII! Otepää Naisselts valis aasta emaks Krista Sumbergi

Krista Sumberg Foto allikas: Otepää Vallavalitsus
Krista Sumberg
Foto: Monika Otrokova

Otepää Naisselts valis välja aasta ema 2015, kelleks sai Pühajärve Põhikooli klassiõpetaja Krista Sumberg.

Aasta ema nimetusele laekus kolm nominenti – Krista Sumberg, Merle Anton ja Marika Kapp, kelle seast tegi valiku Otepää Naisseltsi komisjon. Aasta ema sai Naisseltsilt aasta ema meene ning tema nimi kantakse Otepää Naisseltsi auraamatusse.

Aasta ema kontserdil esinesid Pühajärve Põhikooli rahvatantsijad ja kandlemängijad, Otepää Muusikakooli õpetajad ja õpilased: Merike Roop, Ülle Rebane.

Kontserdil astusid üles emad ja vanaemad koos oma laste ning lastelastega: Merle, Mari ja Kärt Anton, Meeli ja Merit Rammul, Elsa Susi ja Andreas Nigol, Katrin, Kirke, Oliver ja Aleksander Karus, Triin ja Reinhold Kalda, Pille Villems ja Janetta Lukk, Tuuli ja Kristjan Vaher, Milvi Erm ja Isabel Zordania.

Aasta ema kontserdil anti üle ka sünnikirjad väikestele vallakodanikele, kes on sündinud 01.10.2014 -31.03.2015. Sellel ajavahemikul sündis 27 uut last, neist 17 poissi ja 10 tüdrukut. Lisaks sünnikirjadele said lapsed mälestuseks fotoalbumi, lasteraamatu ja MTÜ Karukäpa poolt kootud papud.

Kontserdi korraldasid Otepää Kultuurikeskus, Otepää Naisselts ja Otepää Vallavalitsus.

Aasta ema Krista Sumberg on väga võimekas klassiõpetaja. Tema klasside õpilased on olnud ja on aktiivsed, üksteisest hoolivad ja õppimisele motiveeritud lapsed. Krista juhendatud rahvatantsurühmad on esinenud tublilt väga erinevatel Valgamaa ja Otepää piirkonna üritustel. Tänu Kristale on kooli rahvatantsurühmad läbinud ülevaatuste kadalipud ja osalenud kõikidel üle-eestilistel tantsupidudel.  Tema eestvedamisel on koolis teisedki õpetajad haaratud rahvatantsu traditsioone jätkama. Krista Sumberg koordineerib koolis õpilasesinduse tegevust ja organiseerib ülekoolilisi üritusi. Tema planeeritud ettevõtmised on huvitavad ja omapärased (Sihva Sabak).  Õpetajana on Krista Sumberg valitud aastal 2007 Valgamaa AASTA ÕPETAJAKS. Kolleegina on õpetaja Krista sõbralik, hooliv, abivalmis, töökas  ja usaldusväärne. Ta on hea meeskonnaliige. Oma kaks last on Krista koos abikaasa Andrusega tublideks inimesteks kasvatanud. Emana on ta oma tütrele suur eeskuju. Tütar Aile omandab magistrikraadi Tartu Ülikoolis ja poeg Arnold õpib Otepää Gümnaasiumi 10. klassis.  Krista Sumbergil on olemas kõik omadused, mis ühele aasta emale kohased – positiivne ellusuhtumine, abivalmis, sõbralik ja tasakaalukas.

VAATA GALERIID!

Fotod: Monika Otrokova

 

 

 

Head Uudised GoodNews