1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Forum Cinemas alustab ooperite kevadhooaega „Wozzecki“ uuslavastusega
Forum Cinemas alustab ooperite kevadhooaega „Wozzecki“ uuslavastusega

Forum Cinemas alustab ooperite kevadhooaega „Wozzecki“ uuslavastusega

Tuleval nädalavahetusel jätkuvad ooperite ülekanded Forum Cinemas kinodes üheks kahekümnenda sajandi tähtsaimaks ooperiks peetava Alban Bergi ekspressionistliku meistriteose „Wozzeck“ uuslavastusega.

William Kentridge’i lavastatud emotsionaalse ning vaimustuva muusikaga tüki ülekanded on Forum Cinemas Tallinna, Viljandi ja Tartu kinokavades laupäeval, 11. jaanuaril ning kavades on juba ka kordusetendused Coca-Cola Plazas pühapäeval, 12. jaanuaril ning esmaspäeval, 20. jaanuaril.

New York Metropolitan Opera „Wozzeck“ on uuslavastus, milles William Kentridge toob Alan Bergi esimese maailmasõja ajal loodud sünge loo ühiskonna kurjuse kütkes olevast sõdurist lavale treppidest, platvormidest, hooletult laiali visatud mööblist ja rämpsust kokku klopsitud ruumis. Kentrige’i enda animeeritud söejoonistused, kaardid, filmiklipid loovad laval allakukkunud lennukite, kummituslike gaasimaskide ja lahinguväljade luupainajaliku maailma.

Wozzecki rollis astub esmakordselt üles Peter Mattei, tema lapse ema Marie osas on Elza van den Heever. Kentridge esitles oma uut lavastust esmakordselt 2017. aasta Salzburgi festivalil, kus see teenis kriitikutelt palju kiidusõnu. Lavastus on sündinud METi, Kanada Ooperiteatri, Opera Australia ja Salzburgi festivali ühistööna.

Juba 1. veebruaril näeb Forum Cinemas kinodes järgmist Metropolitan Opera uuslavastust „Porgy ja Bess“, mis naaseb lavalaudadele esmakordselt peale 1990. aastat ja milles kõlavad ajatud klassikalised palad „Summertime“, „It Ain’t Necessarily So“ ja paljud muud.

Peale ooperite „Wozzeck“ ja „Porgy ja Bess“ on Forum Cinemas ooperihooaja kavas sellele kevadel veel, „Agrippina“, „Lendav hollandlane“, „Tosca“ ning „Maria Stuarda“.

Head Uudised GoodNews