1. Avaleht
  2. Melu
  3. Inwards festival viib elektroonilise muusika kirikusse ja kutsub inimesi kogema audiorännaku kaudu nihkes Toomemäge
Inwards festival viib elektroonilise muusika kirikusse ja kutsub inimesi kogema audiorännaku kaudu nihkes Toomemäge

Inwards festival viib elektroonilise muusika kirikusse ja kutsub inimesi kogema audiorännaku kaudu nihkes Toomemäge

4. novembril toimub Tartus Toomemäel ja Jaani kirikus esmakordselt Inwards festival. Tegu on Eestis täiesti uue elamuskontserdiga, mis viib elektroonilise muusika kirikusse ja kutsub Paide teatri näitleja juhendamisel rändama Toomemäele. Korraldajad julgustavad linlasi saama osa moonutatud reaalsusest, mille eesmärk on hingedeaja mõtestamine ja viimase inimestele lähemale toomine. Inwards festival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.

Foto: Freepik

Festivali kunstiline juht Tristan Rebane rõhutab iseendaga kontaktis olemise olulisust: “Esimese festivali teemaks on hingedeajast ajendatult moonutused – soov anda ajaloolisele ruumile audiovisuaalsete lahenduste abil uut tähendust ning leida side iseendaga, pakkudes hingele kosutust. Audiorännak on katse anda tuntud paikadele uus perspektiiv, suunates rännaku külastajat kogema Toomemäge läbi teistsuguse pilgu.”

Audiorännak on katse anda tuntud paikadele uus perspektiiv, suunates rännaku külastajat kogema Toomemäge läbi teistsuguse pilgu.

Festivali esimene elamus on audiorännak. Tegu on psühhogeograafilise teatri elementidega installatsiooniga, mille dramatiseeris ja luges sisse Paide teatri näitleja ning helikunstnik Kirill Havanski.

Jaani kiriku kontserdil astuvad üles elektroonilise muusika DJ-d Kenn-Eerik Kannike ja Nikolajev. Tegijate eesmärk on pakkuda publikule traditsioone murdvaid kogemusi sakraalses ruumis.

Festivali visuaalse identiteedi on loonud digikunstnik Paul Lepasson. Audiorännaku ja kontserdi visuaalsete loovlahenduste autoriks on kunstikollektiiv KREAT MINDS, kuhu kuuluvad Jaagup Susi, Tristan Rebane, Ursula Ainso, Kerttu Kmets, Johanna Eichenbaum, Grete Vaalma, Joosep Elias Tani, Raul Telliskivi.

  • Rohkem infot festivali ajakava jm kohta leiad kodulehelt.
  • Piletid on müügil Fientas.
Head Uudised GoodNews