1. Avaleht
  2. Muusika
  3. Sibyl Vane tähistab debüütalbumi sünnipäeva tuuri ja albumi eriväljaannetega
Sibyl Vane tähistab debüütalbumi sünnipäeva tuuri ja albumi eriväljaannetega

Sibyl Vane tähistab debüütalbumi sünnipäeva tuuri ja albumi eriväljaannetega

Novembris möödub kümme aastat Sibyl Vane’i debüütalbumi „Love, Holy Water and TV“ ilmumisest. Pärnu alternatiivrokkarite karjääris märgilise tähtsusega plaadi sünnipäeva puhul antakse kontserdid Eestis ja Lätis ning album ilmub esmakordselt vinüülil ja kassetil. Lisaks avaldatakse kahe CD-ga kogumik.

  • 2012. aasta sügisel oma debüütalbumi avaldanud Sibyl Vane’i karjääris kujunes see tõeliseks murranguhetkeks.

„Sõlmisime plaadilepingu I Love You Recordsiga peale oma esimest kontserti Positivusel. Ühele väikese linna suhteliselt tundmatule bändile, oli see suure unistuse täitumine, sest võimalusi enda plaadi salvestamiseks ega väljaandmiseks meil endal ei olnud. Seda enam oli selle albumi ilmumisele järgnenu enamat, kui oleksime suutnud ette kujutada. Tuuritasime selle albumiga kokku kaheksas riigis ja andsime pea sada kontserti. See oli elumuutev kogemus ja päriselt hullumeelne start Sibyl Vane’i karjäärile,“ kirjeldas albumi sündi ja selle tähendust bändi laulja ning kitarrist Helena Randlaht.

  • 11-looline album pälvis kiidusõnu nii Eestis kui ka piiritagustelt kriitikutelt. „Love, Holy Water and TV“ andis välja Läti plaadifirma I Love You Records. Kokku kirjutas bänd albumi tarbeks üle paarikümne loo, millest osa ilmub avalikkuse ette esmakordselt CD-kogumikul.

„“Love, Holy Water and TV“ vinüüliversiooni on meilt küsitud juba mitmeid aastaid ja plaanisime selle väljaandmist pikalt ette. Kuna albumi CD-versioon müüdi juba aastaid tagasi lõplikult läbi, oli meie mõte ka see formaat siiski fännideni tuua, aga täiendatud versioonis. Lisasime sinna plaadi, kust kuuleb lugusid, mis albumile ei jõudnud. Muuseas kuuleb sealt ka seda, kuidas kõlasid mõne loo algversioonid Helena magamistoa salvestistena. Lühidalt kokku võetuna, üks põnev plaat, mis annab edasi seda, kus me toona oma loominguga olime ja kuidas see sündis,“ kirjeldab bändi bassist Heiko Leesment. Lisaks albumi uusversioonidele, tulevad kontserdil müüki ka spetsiaalse kujundusega T-särgid.

Reedel, 28. novembril avaldas bänd seni avaldamata loo “Krishna Sisters”, mis pärineb albumi demosessioonilt, mis salvestati augustis 2012. Lugu ilmestab video, milles on kasutatud dokumentaalkaadreid bänd esimesest tuurist Baltikumis 2012.

Debüütalbumi sünnipäeva puhul annab bänd neli erilist kontserti Eestis ja Lätis. 4. novembril astutakse üles Pärnus Wunderbaaris, seejärel Riias Vagonu Hallis. Nädal hiljem ehk 11. novembril astub bänd üles Tartus Genialistide klubis ja 12. novembril lõpetatakse tuur Tallinnas Kivi Paber Käärides.

„Need saavad olema väga erilised kontserdid mitmel põhjusel. Meil on väga hea meel üle paljude aastate mängida lugusid, mida me aastaid pole mänginud. Lisasime kavasse isegi neid lugusid, mis albumile ei jõudnud. Lisaks kuuleb muidugi ka hilisemat loomingut. Suur rõõm on meil ka selle üle, et need kontserdid saavad olema esimesed meiega augustis liitunud trummar Kristo Otterile,“ rääkis Randlaht.

Head Uudised GoodNews