1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. JCI Maailmakongressi 2019 projektijuht Kai Kuusik-Greenbaum: huvi Sharma vastu on olnud sama suur kui mõne rokkstaari puhul
JCI Maailmakongressi 2019 projektijuht Kai Kuusik-Greenbaum: huvi Sharma vastu on olnud sama suur kui mõne rokkstaari puhul

JCI Maailmakongressi 2019 projektijuht Kai Kuusik-Greenbaum: huvi Sharma vastu on olnud sama suur kui mõne rokkstaari puhul

Rahvusvahelise ettevõtlike noorte organisatsiooni JCI maailmakonverents toob juba nädala pärast Tallinnasse pea 5000 delegaati enam kui sajast riigist. Eesseisev isikuarengu- ja juhtimiskonverents annab ka kõigile teistele võimaluse osa saada tipptasemel koolitajatest ja põnevatest teemadest.

Nädal aega kestva üleilmse konverentsi fookuses on äri, digi ja tehnoloogia, isiklik areng ja ühiskond. Programmi avab 5. novembril Saku Suurhallis „Better You“ motivatsioonipäev, mille üheks oodatuimaks esinejaks on Robin Sharma. Huvi tema vastu on olnud sama suur kui mõne rokkstaari puhul ning tänaseks on päev läbi müüdud. „Lisaks Sharmale kõnelevad väga mõjus Kanada ettevõtja ja koolitaja Eric Edmeades ning meie enda motivatsioonikoolitaja Peep Vain, kes on andnud paljudele eestlastele julgust oma elus kannapööre teha,“ rääkis JCI Maailmakongressi 2019 projektijuht Kai Kuusik-Greenbaum.

Konverentsi teine ja kolmas päev on pühendatud digitaalsele innovatsioonile. Teema avavad Taavi Rõivas, Kaspar Korjus ja Allan Martinson, kes koos teiste Eesti tuntumate tegijatega tutvustavad siinseid edulugusid. Konverentsil osalejatel on võimalik ka oma idee kohe idanema panna. „Kutsume 48-tunnilisele häkatonile kõiki, kes soovivad mõnele probleemile head lahendust leida. Tiime juhendavad kogenud mentorid ja ehk saab just konverentsil alguse mõni uus üle ilma tuntud startup,“ julgustas konverentsi digiteemade eestvedaja Siim Lepisk.

Puhta maailma päev 8. novembril kutsub kaasa mõtlema üha põletavamatel teemadel, kuidas endast võimalikult väike jalajälg jätta. „Keskkonnamõjude ignoreerimine äris ei ole enam teadmatus, vaid lohakus. Kui täna on veel võimalik jätkusuutlike lahendustega eristuda, siis homme sõltub sellest konkurentsivõime,“ toonitas puhta maailma päeva eestvedaja Kadi Kenk. Põnevaid ja silmaringi arendavaid ettekandeid modereerib Iiri päritolu telereporter Colm Flynn, kes on kaks viimast aastat ka ise tihedalt seotud olnud maailmakoristuspäevaga. Kuna keskkonnateemad lähevad eriti korda tulevikku vaatavatele noortele, siis on 13–18aastastele sellest päevast osavõtt tasuta. Ankeedi registreerumiseks leiab „Puhata maailma konverentsi“ Facebooki ürituse alt.

Puhtama maailma egiidist lähtub konverents ka tervikuna, püüdes plastiku kasutamise viia miinimumini. „Nädal enne konverentsi algatasime üle-eestilise nõude korje, et võtta kasutusele teise ringi taldrikud ja tassid. Samuti oleme konverentsiga seotud materjalide ja meenete osas püüdnud lähtuda sellest, mis on praktiline ja vajalik,“ ütles Kai Kuusik-Greenbaum.

JCI üleilmne konverents toimub igal sügisel eri riigis. Eesti asus tänavust konverentsi ette valmistama juba kaks aastat tagasi. Konverentsi teeb erakordseks, et kõik korraldajad on eranditult vabatahtlikud. Konverentsinädalal lisandub 75-liikmelisele põhitiimile veel mitusada vabatahtlikku. JCI maailmakonverents kestab 4.–8. novembrini. Vaata lisaks SIIT. 

JCI (Junior Chamber International) on enam kui saja-aastase ajalooga rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, kuhu kuuluvad aktiivsed ja ettevõtlikud inimesed üle maailma. Enam kui 150 000 liikmega ühing tegutseb tänaseks 117 riigis. JCI peamine ülesanne on pakkuda arenguvõimalusi, mis julgustavad algatama ühiskonnas positiivseid muutusi.

Head Uudised GoodNews