1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Kinno jõuab Eesti režissööri multifilm „Bayala: maagiline teekond“
Kinno jõuab Eesti režissööri multifilm „Bayala: maagiline teekond“

Kinno jõuab Eesti režissööri multifilm „Bayala: maagiline teekond“

18. märtsil toimub Coca-Cola Plazas multifilmi „Bayala: maagiline teekond“ esilinastus, külaliseks režissöör Aina Järvine.

Film räägib loo maagilistest olenditest – haldjatest ja lohedest, kelle võlumaailm on hävimisohus. Kui noor uudishimulik haldjas Marween leiab metsast lohemuna, millest otsib teed välja lohepoeg, tärkab haldjates taas lootus oma maailm ja selle võlujõud päästa. Selleks aga, et Bayala võluvägi taastada, on vaja väike lohe toimetada tema vanemateni kaugel Lohede mägedes. Haldjad peavad kiirustama, sest väike lohe ei malda munas püsida. Ent võluväe säilimiseks peavad väikesed lohed koorudes nägema esimesena just oma vanemaid. Kui seda rituaali ei järgita, siis ei naase lohed mitte kunagi Bayalasse, haldjate hõimud võõranduvad teineteisest ja võluvägi hääbub. Päikesehaldjate printsess Surah kaaslastega võtabki ette seiklusrikka ja põneva retke, mis viib nad nii kaugetesse Lohede mägedesse kui ka ohtliku varjuhaldjate kuninganna Ophira lossi. Kaalul on iga minut…

Põnevatele tegelastele andsid eesti keeles hääled näitlejad Helena Lotman, Kaisa Selde, Merit Männiste, Priit Strandberg, Eva Püssa, Karol Kuntsel, Liina Vahtrik ja teised.

Animalugu (“Bayala: A Magical Adventure”, Saksamaa-Luksemburg 2019) on saanud positiivset vastukaja vaatajatelt eri maadest, sealhulgas Itaalias, Saksamaal, Austrias, Prantsusmaal ja Ukrainas.

Head Uudised GoodNews