1. Avaleht
  2. Inimene
  3. KÖÖGIABILISEST HOTELLI TEGEVJUHIKS! Hilton Tallinn Park hotelli tegevjuht alustas karjääri köögiabilisena
KÖÖGIABILISEST HOTELLI TEGEVJUHIKS! Hilton Tallinn Park hotelli tegevjuht alustas karjääri köögiabilisena

KÖÖGIABILISEST HOTELLI TEGEVJUHIKS! Hilton Tallinn Park hotelli tegevjuht alustas karjääri köögiabilisena

Daniel Habersatter Foto: Jake Farra
Daniel Habersatter
Foto: Jake Farra

Suve hakul uksed avanud glamuurse Hilton Tallinn Park hotelli tegevjuht Daniel Habersatter on hotelliäri õhku hinganud juba maast madalast ja oma karjääri alustas ta vanemate hotellis köögiablisena.

„Olen sündinud ja üles kasvanud sõna otses mõttes hotellis. Minu vanematel on Austria mägedes hotell ja sealt saingi esimese pisiku, mis viis mind kohale, kus olen täna – Hilton Tallinn Park hotelli tegevdirektor,“ rääkis Habersatter. „Koduhotellis olin pidevalt abimeheks nii köögis kui restoranis ning minu hotellikarjäär algas kartulite koorimisest,“ meenutab ta.

Just varases nooruses hotellimaailmas omandatud praktilisi kogemusi, suurepäraseid õpetajaid, otsatut õpihimu ja ambitsiooni peabki Hilton Tallinn Park hotelli tegevjuht oma edu alustaladeks, mis on teda karjääriredelil suisa iseenesest edasi kandnud.

“Ülikooliõpingute ajal käisin praktikatel nii Saksamaal, Prantsusmaal kui ka kodumaal Austrias. Just tänu nendele kogemustele töötasin enne 2001. aastal USAsse kolimist vanemate hotellis kartulikoorija asemel juba kokana. 2003. aastal Hilton Berlin Trader Vic´si baari juhatajana alustades andsin endale lubaduse olla kümne aasta pärast hotellijuht ning pärast nelja edutamist kaheksa aasta jooksul seisis Hilton Praha kontori ukse peal “Daniel Habersatter, hotellijuht“,“ rääkis täna Hilton Tallinn Park hotelli tüüri hoidev Habersatter.

Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõuniku Anneli Entsoni sõnul on Daniel Habersatteri edulugu suurepärane näide sellest, kuivõrd oluline on koolitarkusele lisaks omandada ka praktilisi oskusi.

“Daniel Habersatteri hotellikarjäär on inspireeriv näide sellest, kuidas läbimõeldud valikud ja praktilised kogemused viivad elus sihile. Just seda silmas pidades käivitasime kevadel Praktik cum Laude konkursi Eesti säravaimate praktikantide leidmiseks. Lisaks tublide noorte tunnustamisele on projekti eesmärk tähtsustada praktika olulisust edasise tööelu kujundajana,” sõnas Entson.

Head Uudised GoodNews