1. Avaleht
  2. Uudised
  3. Koplifesti peaesineja on Estonian Voices
Koplifesti peaesineja on Estonian Voices

Koplifesti peaesineja on Estonian Voices

14. septembril toimuva suurejoonilise programmiga asumifestivali Koplifest peaesineja on Estonian Voices. Festival toimub teist korda ja keskendub Kopli ajaloo ja arengu tutvustamisele.

Festivali lavaprogramm valmib koostöös Eesti Pärimusmuusika Keskusega. “Varasemalt ei olegi nii suures mahus pärimusmuusikat väliürituse raames pealinnas tutvustatud. Loodame, et see saab toredaks traditsiooniks,” ütles keskuse juhataja Tarmo Noormaa.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul on Koplifest linnaosavalitsuse ja selle piirkonna üha aktiviseeruva kogukonna koostöös sündinud asumiüritus.

„Festivali kava vaadates on näha, et see üritus pakub palju uut nii neile, kes veel Kopli piirkonda ei tunne, kui ka avab uusi uksi selle asumi elanikele. Näiteks lülitus aktiivselt üritusse siin paiknev Põhjala tehas, mis täna kujuneb kunstnike ja disainerite väga omanäoliseks loovlinnakuks. Festivali raames avab uksed huvilistele ka Kopli 93 vana rahvamaja. Nimekiri on tõesti pikk: veel avavad uksed Taltechi Mereakadeemia ja Bekkeri Sadam, Kopli Komando päästjad tutvustavad oma uut tehnikat. Kuigi festivali põhipaik avab uksed kell 13, siis tiheda päevakava tõttu on Jaak Juske ajaloomatkal ja hommikusel akrojoogal võimalik osaleda juba varem,“ ütles Järvelaid.

Festivali põhipaigaks on Taltechi Eesti Mereakadeemia hoov, kust saab alguse Kopli Rogain, toimuvad muusikalised ülesastumised ja kehakinnituseks on avatud tänavatoidu ala. Kavas on tegevused igale vanusele: muusikute esinemised, töötoad, mängud. Peaesineja Estonian Voices kõrval lahutavad meelt ansamblid Lõõtsavägilased, Puuluup ja Duo Ruut. Põhjalikumaid avastusretki Kopli ajaloolistes paikades viib läbi Laternamatkad.

Korraldusmeeskonna jaoks on oluline loodusliku keskkonna hoidmine, mistõttu on kõik dekoratsioonid valminud Viljandi folgil kasutatud dekoratsioonidest. Prügi kogutakse sorteeritult koostöös Tallinna Jäätmekeskusega. Koostöös Tallinna Veega paigutatakse festivalialale veevõtujaam, kust on võimalik oma pudeliga võtta puhast joogivett.

Head Uudised GoodNews