1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Kõrgetasemeline kultuuriprogramm jõuab taas kinolinale
Kõrgetasemeline kultuuriprogramm jõuab taas kinolinale

Kõrgetasemeline kultuuriprogramm jõuab taas kinolinale

Forum Cinemas avas oktoobriga oma sügis-talvise kultuuriprogrammi hooaja tuues ekraanidele teatri-, ooperi- ja balletiülekanded maailma tippu kuuluvast New York Metropolitan Operast, Londoni rahvusteatrist ning Moskva Suurest Teatrist.

Forum Cinemas sügis-talvise kultuuriülekannete hooaja avas oktoobri esimesel poolel Puccini ooper „Turandot“, kuid veel pole kultuurihuvilised hiljaks jäänud, kuna lavastus tuleb Coca-Cola Plazas kordusele ka veel täna õhtul, 21. oktoobril, mil on veel võimalus kuulata kuulsat aariat „Nessun dorma“ Yusif Eyvazovi esituses.

„Kokku on uuel hooajal kavas kinolinale tuua 11 kõrgeimal tasemel ooperietendust nii klassika varamust, aga ka uuemaid lavastusi,“ selgitas Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod. „Kuna vahendame Metropolitan Opera pilti juba 12. hooaega, siis on meil eriti hea meel selle üle, et selle ajaga on meil tekkinud ka väga ustav püsikülastajate hulk, kes kasutavad võimalust ja ostavad kohe hooaja alguses ära ooperi hooajapileti.“

Peale „Turandot“ on hooaja kavas veel „Manon“, „Madame Butterfly“, „Akhnaten“, pühadeaegne erietendus „Võluflööt“, „Wozzeck“, „Porgy ja Bess“, „Agrippina“, „Lendav hollandlane“, „Tosca“ ning „Maria Stuarda“.

Oktoobri lõpuga saab alguse ka Londoni rahvusteatri uus hooaeg. Alustab „Audients“ Helen Mirreniga peaosas, jätkab James Cordeni humoorikas hittnäidend „Üks mees, kaks bossi“ ning kavasse mahuvad veel „Lehmani triloogia“, „Suveöö unenägu“, „Fleabag“ ning „Present laughter“.

Tähistamaks Moskva Suure Teatri 10 aastat kinolinal pakub trupp sellel sügisel oma repertuaari populaarseimate palade näol intensiivseid emotsioone alates oktoobri viimasest pühapäevast. Alustab romanss „Raimonda“, jätkab eksootiline seiklus „Korsaar“ ning maagilise atmosfääriga „Pähklipureja“. Uus aasta toob kinolinale „Giselle’i“ uuslavastuse, legendaarse „Luikede järve“, „Romeo ja Julia“ ning „Kalliskivid“.

Kasutades maksimaalselt ära kinoheli ja -pildi võimekust, kantakse Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes üle kokku 11 ooperit, 6 teatrietendust ning 7 balletti ning mitmeid muid erisündmusi.

Täiendav info teatrisündmuste kohta

Täiendav info ooperisündmuste kohta

Täiendav info balleti kohta

Head Uudised GoodNews