1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. KULTUURIHUVILISTELE I Metropolitan Opera alustab suvehooaega kinodes „Romeo ja Juliaga“
KULTUURIHUVILISTELE I Metropolitan Opera alustab suvehooaega kinodes „Romeo ja Juliaga“

KULTUURIHUVILISTELE I Metropolitan Opera alustab suvehooaega kinodes „Romeo ja Juliaga“

Juba kümnendat suve järjest saavad kultuurihuvilised nautida Metropolitan Opera maailmatasemel programmi Forum Cinemas kinodes. Seekordse suvehooaja avalavastuseks on aegumatu „Romeo ja Julia“.

Metropolitan Opera suvehooeg Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes kestab 19. juunist kuni 14. augustini, mil kolmapäevade õhtuti näeb kokku nelja erinevat ooperit maailma tippheliloojatelt.

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Novod märkis, et eriti hea meel on tal selle üle, et möödunud aastal sai suvist kultuuriprogrammi esmakordselt nautida ka Viljandi Centrum kinos, kus see osutus vägagi populaarseks. „Tartu ja Viljandi linastused annavad võimaluse oopereid külastada ka neil, kes on suvehooajaks näiteks Tallinnast välja puhkama sõitnud. Kuigi Tallinnasse jäädes on muidugi ooperisõpradel jätkuvalt eriline võimalus linastusi nautida lisaks tavasaalile ka luksuslikus A. Le Coq Sviidis,“ lisas Novod.

MET suvehooaega alustab juba kolmapäeval, 19. juunil linastuv Shakespeare’i näidendil põhinev Charles Gounod’ „Romeo ja Julia“.  Ooperi peaosalisi kehastavad hea omavahelise klapiga ooperilauljad Vittorio Grigolo ja Diana Damrau. Damrau astub Juliana Bartlett Sheri uuslavastuses üles esmakordselt. Dirigeerib Gianandrea Noseda.

Juuli keskpaigas, 17. juulil, on kinolinadel Giacomo Puccini “Boheem”. Liigutav lugu noorte armastusest on Metropolitan Opera ajaloos enim esitatud ooper ning seda ka põhjusega. Franco Zeffirelli klassikalises lavastuses astub hapra Mimina üles Kristine Opolais, tema kirgliku armsama Rodolfona näeme Vittorio Grigolot. Dirigeerib Stefano Ranzani.

Suvehooaega jätkab 31. juulil Gioachino Rossini „Sevilla Habemeajaja“. Tony auhinna võitnud lavastaja Bartlett Sher toob värskel ja üllataval moel oma lavastusega Rossini opera buffa stiilis meeletu komöödia publikule lähemale kui kunagi varem. Ühes kõigi aegade populaarseimas koomilises ooperis demonstreerib krahv Almaviva rollis oma vokaalseid võimeid maailmakuulus tenor Juan Diego Flórez, kes taotleb hingelise Rosina (metsosopran Joyce DiDonato) poolehoidu. Virtuoossed, paljudel kõrvus helisevad, nimikangelase aariad laulab habemeajajast elukunstniku Figaro säravas rollis Peter Mattei. Dirigeerib Maurizio Benini.

Suvise hooaja lõpetab Giuseppe Verdi „Aida“, milles Aida rolli kehastab esmakordselt sopran Anna Netrebko, tema võimsa rivaali, Amnerise, rollis esineb aga metsosopran Anita Rachvelishvili. Aleksandrs Antonenko on sõdalane Radamès ja Meti monumentaalse lavastuse dirigendiks on Nicola Luisotti ning lavastajaks Sonja Frisell.

Ooperid linastuvad Coca-Cola Plazas, Kino Ekraanis ja Viljandi kinos Centrum kolmapäeva õhtuti.

Head Uudised GoodNews